Keşan Final Dergisi Dershanesi Kurucusu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş, dershanelerin kapatılmasını öngören yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ancak dershanelerin eski şekliyle devam etmeyeceğini bildirdi.

Birkaç gün içerisinde yeni bir yönetmeliğin yayınlanacağını ifade eden Bezbaş, “Öğrencilerin sınav hazırlıklarını temel liselerden başka yerde yapma şansı olmayacak. Temel liselerin de kontenjanları sınırlı, dershaneler gibi değil.  Özel Keşan Final Temel Lisesi’nin 259 kontenjanı var. Biz ikili müfredat için başvurmadık. Tek müfredat. Öğrencilerimize tam gün eğitim vereceğiz ve 17.30’da çıkacaklar. Hem okula devam edecekler, hem de sınav hazırlığı yapacağız. Çocukları sınava hazırlanacak velilerin çocuklarının temel liselere kaydı için acele etmesi gerekiyor. Okul olduğu için fazla kayıt alma şansı yok. Veliler dershane gibi düşünmesinler. Mağduriyetler ortaya çıkabilir. Bunun da çözümü yok. Keşan’da şu anda temel lise için 3 kurum ruhsat aldı. Veliler ve öğrenciler hangi temel liseyi tercih edeceklerse o liseye bir an önce kayıt yaptırmalılar. Benim tahminim 15 Ağustos’tan sonra temel liselerde yer kalmaz. Velilerin bir an önce çocuklarını kayıt yaptırarak, garantiye almaları gerekir.” dedi.

BAŞARI OLARAK FEN LİSELERİNİN ARKASINA YERLEŞECEKTİR

Mustafa Bezbaş, temel liselerin başarmak zorunda olan kurumlar olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Temel liseler dershanelerin yerini alacak kurumlar. Temel liseler hem öğrencileri hayata, hem de sınava hazırlayacak. Başarı oranı da yüksek olmak zorunda. Fen liselerinin arkasına başarı olarak temel liselerin yerleşeceklerini düşünüyorum ben. Biz bu konuyla ilgili bir temel lise olarak çok ciddi çalışacağız. Temel liseler sınav hazırlığında öğrencilerin rehberi, danışmanı ve yardımcısı olacaktır. Velilerimizin tüm sorularını yanıtlamaya her zaman hazırız.”