HABER MERKEZİ

Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, Başkan Yardımcısı Hasan Karagöz ve Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Eliüs’ün de katıldığı toplantıya;  Trakya Platformu Üyesi Nevzat Çolak, İnşaat Mühendisi İMO Edirne Temsilcisi Nihat Çolak, Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Şafak Engincan Çolak, Harita Kadastro Yüksek Mühendisi Yılmaz Eren, TMMOB İKK Edirne Başkanı Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Özer Demir,  Öğretmen Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, Trakya KK Birlik Başkanı Trakya Platformu Edirne Yürütme Kurulu Üyesi, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Arkeolog Prof. Ahmet Yavaş, Öğretmen Eğitim-Sen Edirne Başkanı Ayhan Fırtına, MMO Trakya Şube Başkanı Makine Mühendisi Erhan Yönel, Edirne Tabip Odası Başkanı Doktor Mehmet Akbal, Trakya Üniversitesi, Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Kaya, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Güner, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Necmettin Güler ve Edirne Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Öğretmen Murat Bulut katılarak vatandaşları bilgilendirdiler.

İlk olarak saat 11.30’da Çamlıca’da vatandaşlarla bir araya gelen heyet burada Saros Körfezi’nin yapılması düşünülen bu proje ile büyük zarar göreceği belirtilerek, “Hep birlikte bu projenin yapılmaması için mücadele edeceğiz. Bizler de bu ziyaretlerimizin sonunda bir rapor hazırlayıp bunu gerekli yerlere ileteceğiz. Burada STK’ların birlikte hareket etmesi çok önemli. 2 Ekim de Keşan’da saat 11.00’de gerçekleşecek ÇED Toplantısına tüm halkımızın katılarak bu projeyi istemediklerini açıkça dile getirmeleri gerekiyor.” dediler.

Bu proje ile bölgeye istihdam yaratılacağı, bölgenin gelişeceği konusunda söylemlerin olacağını da belirten yetkililer “Bu söylenenlere sakın kanmayın. Hiç de böyle bir şey olmayacaktır. Sizlere hep iyi olarak anlatacaklar, sizlere bölgenize okul yapacağız, cami yapacağız diyebilirler. Ayrıca kamulaştırılacak alanlarınıza yüksek değer verileceğini söyleyeceklerdir. Şunu unutmayın ki kamulaştırmada tapudaki rayiç bedel üzerinden ödeme yapılmayacaktır. Ayrıca deniz ve ormanlarımız bir tehlike ve patlama anında büyük zarar görecektir. Dünyada belki de ilk defa fay hattı üzerine böyle bir tesis yapacak ülke olacağız. Kendi kendini temizleyen dünyadaki 3 körfezden biri olan ve 1970 yılında Kaptan Custo’nun ziyaret ettiği ve Saros Körfezi ‘Kızıldeniz’in bir versiyonudur’ dediği bu körfez yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu proje bu güzelliği sona erdirecek bir proje. Cumhurbaşkanı’nın kamulaştırma kararı imzalaması illa bu projenin olacağı anlamına gelmez. Halkın istemediği ve onay vermediği hiçbir proje hayata geçirilemez.” diyerek Çamlıca, Sazlıdere ve Gökçetepe’de halkın sorularını da cevaplandırdılar.

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz’de 2 Ekim 2018 Salı günü Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Konferans ve Tiyatro Salonu’nda yapılacak ÇED Toplantısına tüm halkı davet ederek katılımın önemli olduğunu belirtti.

Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül de bu konuya hassasiyet göstererek Keşan’a gelerek vatandaşı bilgilendiren tüm yetkililere teşekkür etti.

Heyet Çamlıca, Sazlıdere, Sazlıdere Sahil ve Gökçtepe’de vatandaşlarla bir araya gelerek konu ile ilgili vatandaşlara görüşlerini aktararak vatandaşların sorularını cevaplandırdılar.