Yörük Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu tarafından dün yapılan açıklamada, Yörüker Camii’nde inşaat çalışmalarının sürdüğü, çalışmaların en geç 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, cami için 2 milyon lira harcanacağı ve aynı anda 600 kişinin ibadet edebileceği de belirtildi.

BİN 250 METREKARE ALANA İNŞA EDİLECEK

Eski caminin yıkılmasının ardından mevcut arsada bir imar değişikliği yapıldığı ve nedenle hazırlanan projenin değiştirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Değişikliğin ardından caminin alanı 160 metrekare büyüdü. Şu anda kazı işlemleri devam ediyor ve inşaat alanının büyüklüğü bin 250 metrekare. Tamamen vatandaşların hayırlarıyla camimizi yapacağız. Yaklaşık 2 milyon liraya malolacak. 2 yılda inşaat çalışmalarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Projenin içerisinde konferans salonu, morg, iş yerleri gibi alanlar olacak. Cami alanının üzerinde mahfil katı (kadınların ibadet edeceği alan) dediğimiz bir alan daha var. Cami tamamlandığında aynı anda yaklaşık olarak 600 kişi ibadet edebilecek. Bedensel engelli vatandaşlarımızın ibadet etmelerine önem verdik. Bunu düşünerek projemizi hazırladık.” dendi.

ÖNÜMÜZDEKİ KURBAN BAYRAMI’NDA İBADETE AÇMAK İSTİYORUZ

İnşaatın tamamlanmasının ardından caminin isminin değişmeyeceğinin ifade edildiği açıklamaya, şu şekilde devam edildi: “Daha önceleri bir takım sıkıtılar yaşandı. Ancak bunlar aşıldı. Caminin ismi değişmeyecek. Zati Bey orada yerini bağışlamış. Bu nedenle isimde bir değişiklik yapılması söz konusu dahi değildir. Önümüzdeki günlerde inşaatta çalışmalar hızlanacak. Bu nedenle önümüzdeki Kurban Bayramı’nda ibadet edebilmeyi hedefliyoruz. Dükkan katında veya bodrum katında ibadete açmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan büyük destek görüyoruz. Bu da bizi memnun ediyor.”