Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, 13 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, değerlendirmelerde bulundu.

30 Mart 2017 tarihi itibariyle belediye başkanlığı mazbatası aldığını ve 13 yıldır görevini sürdürdüğünü ifade eden Özcan, “13 yıl içerisinde 3 seçim yaşadık ve başarıyla çıktık. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde göreve geldim. 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerinde halkımız bizi yeniden göreve layık gördü ve belediye başkanlığı görevine getirdi.” dedi.

250 KİLOMETRE KANAL ŞEBEKESİ DÖŞEDİK

Mehmet Özcan, görevi sürecinde Keşan’ın altyapısı için ciddi çalışmalar yürüttüğünü dile getirerek, şunları söyledi: “Keşan’a sıfırdan 250 kilometrelik kanal şebekesi döşedik. Yağmur suyu problemini çözüme kavuşturduk. Bunun yanı sıra; belediye olarak, yaklaşık 1000 adet konut yaptık. Yeni bir toptancı hali yaptık. Yayla Sahili’ne sıfırdan içme suyu getirdik, kanalizasyon döşedik ve arıtma tesisleri yaptık. Şehir içinde bulunan oto galericileri şehir dışında kurduğumuz alanda taşıdık ve orada faaliyetlerini sürdürüyorlar. Toptancı hali ve oto galericiler, Trakya’ya örnek projelerdir. Ayrıca yeni çöp toplama tesisi yaptık ve 1 yıldır da, kullanıyoruz. Eski çöplüğün ıslahını yaptık. Keşan’da birçok yere çocuklarımızın güzel zaman geçirmeleri adına parklar yaptık. Değirmendere ve Cennet Tepe’yi topluma kazandırdık. Bunun yanı sıra Cennet Bahçesi’nin 2004 yılındaki durumuyla, şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Spora, sanata gereken desteği verdik.” 

İZZETİYE VE PAŞAYİĞİT’TEKİ ÇALIŞMALAR

Keşan’a, İzzetiye ve Paşayiğit olmak üzere iki yeni mahallenin katıldığını kaydeden Özcan, “Paşayiğit Belediyesi’nin kapanmasıyla birlikte, meclis kararıyla Keşan Belediyesi bünyesine katıldı. İzzetiye’de Keşan’a bağlandı. İzzetiye’nin içerisini sıfırdan taş döşedik. Paşayiğit Beldesi’nin yıllardır yapılmayan içme suyu ve kanalizasyon şebekesini yaptık.”  diye konuştu.

SAHİLLERDEKİ HİZMETLER

Mehmet Özcan, sahillerde de birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Sahillerimize ciddi yatırımlar yaptık. Örnek vermek gerekirse, Erikli’nin tüm yolları topraktı. Şuanda, yollarımızın neredeyse her tarafı taş kaplandı. Taşın yüzde 50’sinden fazlasını belediye olarak yaptık. Asfalt işinin hepsini biz yaptık. Erikli Sahili’ne DSİ kanalıyla, içme suyunu protokol altına aldık. 2019 ya da 2020’ye kadar içme suyu sorunu çözüme kavuşturulacaktır.”

HAVA KİRLİLİĞİNDE % 50 AZALMA OLDU

Doğalgaz altyapı çalışmalarını da aktaran Özcan, “Doğalgaz çalışmaları hızlı şekilde ilerliyor ve şuanda, % 70 seviyelerinde olduğunu görmekteyiz. Hava kirliliğinde çözüm arifesine geldik. Aldığımız tedbirlerle, geçen yıllara göre, hava kirliliğinde % 50 azalma oldu. Bu konuda, tam ideal seviye değiliz. Bunun da çözümü doğalgazla birlikte olacak. Önümüzdeki kış döneminde, önemli ölçüde doğalgaz kullanır hale gelmiş olacağız. Şuanda, ilçemizde birkaç ailemiz doğalgazı kullanmaya başladı.”  dedi.

İMAR PLANLARINI 1-2 AY İÇERİSİNDE BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Mehmet Özcan, Keşan’a yeni bir pazar yeri kompleksi ve belediye binası kazandırıldığını belirterek, şunları söyledi: “Keşan’da merkezde 1000 araçlık bir otoparka kavuşturuldu. Ayrıca, bu projeyle birlikte belediyenin işyeri sayısını 2 katına çıkardık.  2004 yılında devir aldığımda, bugünün parasıyla gerçekleşen bütçesi 7 milyon liraydı. Şuanda, 2016 yılı gerçekleşmiş bütçesi ise, 76 milyon liradır. Keşan’a çok büyük ve ciddi yatırımlar yapıldı. Yatırımlarla ilgili çalışmalar hala da devam etmektedir. Bu sene itibariyle, hedefimizde imar planlarının 1-2 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Karayolları ve bazı çevreci kuruluşlarının itirazlarından ötürü zaman kaybettik. İmar planının revizyonu ve yeni imar alanlarının bitmesine ramak kaldı.”

YENİ YATIRIMLAR

Yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Özcan, “Keşan’a yeni bir otobüs terminali yapmayı planlıyoruz. Bu konuda, gerekli projemiz hazır. Yakın zaman içerisinde, yapım işiyle ilgili nasıl bir ihale modeli olabileceği konusunda çalışıyoruz. İlbank’tan kredi konusunda, bir takım girişimlerimiz oldu ama temin edilemeyecek gibi gözüküyor. Gerçekleşen bütçenin yüzde 10’unu geçtiği zaman İçişleri Bakanlığı’ndan borçlanma yetkisi alınması gerekiyor. Bizim projenin tahmini bedeli, 23 milyon civarında. Dolayısıyla, 76 milyonluk bütçemizin yüzde 10’unu geçmiş oluyor. Bundan ötürü de, yap-işlet-devret modeli şeklinde bir düşüncemiz var ama bunu da, meclis grubunda netleştirdikten sonra gerekli adımlar atılacaktır.”  

CİDDİ BİR ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

Mehmet Özcan, bozuk yollarla ilgili olarak ise “2019 yılına kadar bozulan yollarımızın yeniden asfaltlanması için çalışacağız. Ciddi bir asfaltlama çalışması yapacağız. Geçen yıl, asfalt çalışmalarını planlamıştık. Ancak, doğalgaz çalışmaları hesapta yoktu. Yolların asfaltlanma işini ihale edeceğim. Öncelikle yollardaki asfalt kazılacak ve daha sonra sıfırdan asfaltlama çalışmaları yapılacak. Bu yıl, yoğun bir yol çalışması içerisinde olacağız. Kurban Bayramı’na kadar inşallah yollarımızı yenilemeyi hedefliyoruz. Kazılar yapılmadan doğalgaz getirilemiyor. Ayrıca, yıllardan bu yana Keşan’a bir kanal borusu dahi döşenmemiş. Keşan her geçen gün büyüyor ve yer altındaki çalışmalarında yapılması gerekiyordu. Yer altında yapılanlar hem en pahalı yatırımlardır hem de vatandaşı rahatsız edici durumlardır. Fakat, geçmiş yıllarda, ilçemizdeki bazı dezavantajlı mahallelerde bahar döneminde bulaşıcı hastalıklar ortaya çıkıyordu. Ama bunlar artık kalmadı. Temizlik imandan geliyorsa, alt yapı çalışmalarını da, yapmamız gerekiyordu.” dedi.

BİR DAHA BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Bir daha belediye başkanlığı görevini düşünmediğini kaydeden Özcan, “Ben, halkıma doktor olarak uzun yıllar hizmet verdim. Partililerimiz ve halkımızda, teveccüh gösterip beni aday olarak belirlediler. Ön seçimle seçildim. Bana bir görev verildi ve halkımızda, teveccüh gösterip, sandıkta onayladı. Daha sonra da, 3 dönem boyunca görev verdi. 2 yıl sonra görevimi tamamlamış olacağım. Seçildikten sonra, ertesi gün vekil olmak kafamdan geçmedi. Ama halkımızdan, vekilliğe neden hazırlanmadığım konusunda ısrarlar oldu. 2011 yılında, vekillik konusunda niyetlendim ancak genel merkezimiz 2009 yılında seçilenlerin istifa etmemesi konusunda, tavsiye kararı aldı. Parti içerisindeki bu tavsiye kararı da, emir olarak yorumlanır ve bizde buna uyduk. 2015 yılında da, bu konuda bir düşüncem olmadı. Bir daha belediye başkanlığı görevini düşünmüyorum. Ama siyasette neyin ne olacağını bilemeyiz. Çünkü önümüzde bir referandum süreci var. Referandumdan sonra, erken yerel ve genel seçimlerin olup-olmayacağını bilmiyoruz. Bundan ötürü de, siyaseten ‘şöyle ya da böyle olur.’ demek erken olur.”