Keşan Bir Nefes Sağlık Derneği ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından verilen “Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır” konulu konferans dün gerçekleştirildi.

Konferans öncesinde, sigarayı bırakanlara Teşekkür Belgesi verildi. Saat 14.15 sıralarında, Kültür Merkezi başlayan konferansa; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan Bir Nefes Sağlık Derneği Başkanı Op. Dr. Ragıp Taş ile bazı Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Ragıp Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte sigara ve diğer bağımlılık yapan kötü maddelere karşı gençleri bilgilendirmek ve uzak durmalarını sağlamak amacıyla düzenledikleri konferansın faydalı geçeceğine emin olduğunu belirtti.

Konuşmacı olarak katılan Orhan Kural’a da teşekkür eden Taş, konferans konusunun önemine de vurguladı. Konferans, Bir Nefes Sağlık Derneği tarafından düzenlenen Sigarayla Mücadele konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere, Ragıp Taş tarafından yarım altın takdim edildi. Daha sonra da, derneğin çalışmaları doğrultusunda sigarayı bırakanlara Teşekkür Belgeleri, Prof. Dr. Orhan Kural tarafından takdim edildi. Konferans, Orhan Kural’ın, tüm katılımcılara, sigara ve bunun gibi bağımlılık yapan kötü maddelerin ne gibi zararlara yol açtığını ve neden uzak durulması gerektiği konularında bilgiler verdikten sonra sona erdi.

Konferans sonunda, Kural’a çiçek takdim edildi.