AYŞİN SEÇİL GEZER

İlk olarak gündemde yer alan Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın; CHP Edirne İl Kongresi’ndeki Cumhuriyet Halk Partili Vekiller için, “Siz, CHP’ye 27 bin TL maaş alırken bir kuruş vermediniz.” şeklindeki ifadesi hakkında Bircan, şunları söyledi: “Kongreler bitti. Kongre sürecinde konuşulan şeylerdi bunlar, bundan sonra partinin birlik beraberliği için seçilen İl Başkanımızın yanında olacağız. Kongreler bitti, kongre sürecinde yapılan eleştiriler olur, karşılıklı söylemler olur, seçim atmosferinde ama şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir İl Başkanı vardır, ilçelerimizde İlçe Başkanlarımız vardır, biz birlik beraberlik içerisinde 2019’da Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak üzere mücadele edeceğiz.”

2019’A HAZIRLANAN BİR CUMHURİYET HALK PARTİSİ VAR

Kongre sürecini değerlendiren Erdin Bircan, “Kongre süreçlerinin ardından kurultay var. Sanıyorum 3 İl var kongreleri bitmeyen; İstanbul, Mersin ve Konya bu süreç sonrasında 3-4 Şubat’ta Kurultaya gideceğiz. Yeni bir strateji, yeni bir parti programıyla birlikte 2019’a hazırlanan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. 2019’da Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha Başkanlık Sistemi ile ilgili, bugüne kadar yaptıkları zaten bellidir. Demokrasiyi ve özgürlükleri tamamen bitirmiş, 153 tane gazeteci şu anda sadece düşündüklerinden ve yazdıklarından dolayı çeşitli cezaevlerinde olan arkadaşlarımız var. Her anlamda bizim bu saatten sonra yapacağımız tekrardan parlamenter sistemi getirecek, parlamenter sistemi daha iyi bir yapıyla, kanunla tekrar getirecek olan Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması için mücadele edeceğiz. Bu mücadelede de 2019 yılında başarı olacağız. AKP ve MHP ittifakına karşı Türkiye ittifakı diyoruz. Türkiye ittifakı ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’dan bu ülke 2019 seçimlerinde kurtulacaktır. Bizim çalışmalarımız bu yönde, seçimlerimiz geride kalmıştır, herkes kol kola girecek. Seçim öncesinde herkesin adayı vardır ama seçildikten sonra İl Başkanımız, İl Başkanımızdır.” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ ADAY OLURSA YANINDA OLACAĞIZ

“Söylemlerinizde 2019’da Genel Başkanımızı, Cumhurbaşkanı yapacağız dediniz ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun ben Cumhurbaşkanı adayıyım diye bir açıklaması yok, sizin bu söylemlerinizden sonra Kılıçdaroğlu için Cumhurbaşkanlığına aday diyebilir miyiz?” şeklindeki soruyu cevaplayan Bircan, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Sayın Genel Başkanımızın; bunu parti içerisinde tartışırız, parti ve partinin organları uygun görürse neden olmasın şeklinde söylemleri var. Genel Başkanımız eğer aday olacaksa bizde onun yanında olacağız. Genel Başkanımız aday olursa yanında olacağız, olabilir neden olmasın her türlü birikimi var.”