Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım’a yaptıracağı açılış töreninde Çakmak Barajının da açılacak olmasına sert tepki göstererek, “Sulaması yapılmayan barajı açmanın ne anlamı var? Çakmak Barajı yüzme havuzu mu? Bakanlık burada yüzme kursu mu verecek de açılışını yapıyor” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Başbakanın 5 Nisan 2017’de İzmir’de toplu açılışı töreninde açılacak eserlerin arasında Çakmak Barajı’nın da olduğunu gösteren davetiyelerin dağıtılmasına tepki göstererek, “Sulamasının birinci kısmının ihalesi daha yeni yapılan, toplamda 5- 6 yıl sürecek olan ve bu süreden sonra hizmete açılabilecek baraj için açılış yapmanın ne anlamı vardır?” diye konuştu.

REFERANDUM İÇİN GÖZ BOYUYORLAR

Çakmak Barajının açılışını yapmanın referandum için göz boyama olduğunun altını çizen Bircan, “Açılışı yapıldıktan sonra Çakmak Barajında ne yapılacak? Yüzme kursları mı verecek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çakmak Barajının sulaması tamamlanmadan açılışını yapmak referandum için insanları aldatmaya çalışmaktır” dedi.

“Uzunköprü’nün denizi yok, daha önce yüzülebilecek temizlikteki Ergene’nin kirliği ortada. Çakmak Barajını sulamasının yapmadan açacaklarına göre herhalde Uzunköprülü hemşehrilerimizin yazın serinlemesini amaçlıyorlar” diyen Bircan referandum fırsatçılığının AK P’ye yarar sağlamayacağını belirtti.

Hükümetin açılış mantığına da değinen Bircan, “Biz biliyoruz ki önceki hükümetler zamanında yapılan bir eseri bu hükümet boyayıp yeniden açıyor. Birden çok açılışı yapılan yerleri de çok meşhur bu hükümetin. İlk aklıma gelen AB’nin hibe desteğiyle yapılan Amasya Katı Atık Bertaraf Tesisini tam 5 kere açmaları. Tesis aynı, 5 farklı zamanda çalışan tesisi açtılar. Çakmak Barajı için de bu açılışları takip edeceğiz. Çalışmasına 5-6 yıl olan Çakmak Barajını 5 Nisan’da açanlar bakalım daha kaç kere Çakmak Barajını açacak” diye konuştu.