Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Erdin Bircan Artvin'de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde siyanürle maden çıkarılmasına karşı çıkan Artvin halkıyla birlikte mücadele içinde olduğunu vurgulayarak, Edirnelilerin desteğini ve dayanışmasını göstermek için Artvin’de olduğunu söyledi. Bir basın açıklaması yapan Erdin Bircan “Artvin halkı, aynı zamanda Artvin’in sonu demek olan doğa katliamına izin vermeyecek” dedi.

Artvin’de çok kararlı bir halkla karşılaştığını söyleyen Bircan “Artvinli toprağına, yaşam alanına sahip çıkıyor. Dükkânlarını kapatıp Cerattepe’de yapılmak istenen doğa katliamına karşı direniyor, buna izin vermeyeceklerini söylüyor. Biliyorlar ki Cerattepe’de açılacak bir maden Artvin’in sonu olur. Gözlerinin önünde Murgul gibi bir örnek var. Orada nasıl bir katliam yaşandığını biliyorlar. Bu kararlılık yandaşlarına rant akıtmaktan başka bir şey düşünmeyenlerin en büyük korkusudur” diye konuştu.

Artvin dışından, çevre illerden de çok sayıda insanın Cerattepe’yi korumak için bölgeye geldiğini ifade eden Bircan, “Halk burada tek yürek olmuş, doğa katliamına karşı duruyor.” dedi.

“Bilim insanları Cerattepe için tek bir şey söylüyorlar, eğer bu alana maden açılırsa bu Artvin’in yok oluşu olur. AKP ne diyor gerekirse Artvin İlini taşırız. Maalesef rant olunca AKP’nin zihniyeti ortaya çıkıyor. AKP rant dışında hiçbir şeyi düşünmüyor. Doğa da, Artvin de, Artvinli de AKP’nin umurunda değil.” diyen Bircan, CHP’li Milletvekili arkadaşları ile dayanışma için Cerattepe’de olduğunun altını çizdi.

Bircan, sadece doğayı korumak isteyenlere karşı devletin bütün kolluk kuvvetleriyle güç kullanmasının, ortalığı gaza bulamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Artvin’in vatansever insanların yurdu olduğunu ve bu insanlara yapılanların asla mazur görülemeyeceğini de ifade eden Bircan açıklamasında şunları söyledi:

“Biz Edirne’den Edirnelilerin Artvinlilere selamlarını, dayanışma duygularını getirdik. Edirnemiz de doğa katliamına fazlasıyla maruz bırakılıyor. Topraklarını, ağaçlarını korumak isteyenlere karşı devlet çevre illerden de güvenlik güçlerini getirmiş, gaz sıkıyor. Kimin için? Birkaç yandaşın daha cebini doldurmak için.  Ne kadar kazansalar da onlara yetmiyor.

Her yerde tek yürek olarak direneceğiz. Biz bu topraklar için savaşanların, cumhuriyeti kuranların torunlarıyız. Bu topraklar birkaç kişiye rant akıtılsın diye kurtarılmadı. Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna hep birlikte olacağız. Edirne’den Artvin’e bizim dayanışmamız ve direnişimiz millete söven ve milleti soyanların en büyük korkusudur.”