Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, TBMM Çevre Komisyonu toplantısında Uluslararası Sözleşme mahiyetindeki Kanun Tasarılarının görüşmelerine katılarak, çevre için gerekli yasalar için onay verdi. 

5 Tasarıyı görüşmek için toplanan Çevre Komisyonu toplantısına katılan Bircan, Türkiye'nin taraf olduğu çevre konusundaki uluslararası anlaşmaların çevrenin korunmasına katkı sağlayacağını belirterek tasarılara olumlu oy kullandığını ifade etti.

Bircan, "Ekvator ile çevre konusunda karşılıklı çalışma, Kayıtdışı Balıkçılığın önlenmesi, Akdeniz ve Karadeniz'deki Deniz Memelilerinin Korunması, Gemilerin Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümü, Zararlı Maddelerin Deniz Yoluyla Taşınması ile ilgili Uluslararası Sözleşme mahiyetindeki yasa tasarılarını görüşerek kabul ettik." diyerek, daha yaşanılabilir bir çevre için Avrupa Birliği standardında yapılması gereken değişiklikleri onayladıklarını anlattı. 

"Gemilerin sökümünde büyük yanlışlıklar yapıldığını herkes biliyor, hatırlanacağı üzere asbestli gemi sökümleri yapılıyor ve çevre gerçekten büyük zarar görüyor. Bu görüşerek onayladığımız yasa tasarıları ile bu tip zararlı faaliyetlerin önüne geçilecek." diye konuşan Erdin Bircan, "Ülkemizi, bölgemizi, dünyamızı, çevremizi, halkımızı ve sağlığını ilgilendiren konulardaki teklif ve tasarılarda destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü CHP Türkiye için, halk için, çevre için var." dedi.