HABER MERKEZİ

Açıklamasına, “CHP tüzük kurultayı sona erdi ve partimize hayırlı olsun.” diyerek başlayan Bircan, şunları söyledi: “Partimizde, üye sayısıyla delege sayısı eşit olmuyor. Delege sayısında yaşanan adaletsizliğin kalkması ve partinin temsili anlamında talebimiz olmuştu. Ama talebimiz kabul görmedi.”

2019 YILINDA YAPILACAK SEÇİMLERDE YÜZDE 50+1’İ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Erdin Bircan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüzük acele şekilde hazırlandı. Keşke daha çok tartışılsaydı ve günlerce devam etseydi. Her kesimden görüşler alınarak, hazırlansaydı daha faydalı olurdu. Artık, tüzük kurultayı sona erdi ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte, mevcut Genel Başkanımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. 2019 yılında yapılacak seçimlerde yüzde 50+1’i yakalamak için çalışacağız.”

YETKİ PARTİ MECLİSİNE DEVREDİLİYOR

 “Milletvekilleri ve belediye başkanları bundan sonraki süreçte nasıl belirlenecek?” şeklindeki soruya cevap veren Bircan sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye başkanlarıyla ilgili çok bir şey yok. Ama yeni tüzükle birlikte yetki parti meclisine devrediliyor. Ayrıca, yeni tüzükle birlikte çıkardığımız milletvekilleri sayısının tamamını ön seçime sokmadan belirleme durumu var. Hayırlı olmasını diliyorum. Eleştirilerimizde olacak ama partimizin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız.”