HABER MERKEZİCHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, ihanet teklifinin Meclis'te 339 oy ile referanduma gitme kararının verildiğini hatırlatarak, “339 Milletvekilli yaptıkları yanlışın hesabını çocuklarına, torunlarına nasıl verecektir? Bugün bir parlamentonun kendi tarihine ihanet tarihidir” dedi. Bircan referandum için çalışmaya hemen başlayacaklarını vurgulayarak, “Hemen çizmelerimizi giyiyoruz, köy köy, sokak sokak, kahve kahve yurttaşlarımıza bu ihanet teklifini anlatacağız” diye konuştu. 

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, ihanet teklifinin Meclis'te tümünün oylamasında evet diyerek referandum kararını ortaya koyan 339 milletvekilinin gelecekte insan içine çıkamayacaklarının altını çizerek, “Yaptıkları parlamento tarihine ihanettir. Çocuklarına, torunlarına bu yaptıkları yanlışı asla anlatamayacaklar. Tek adamın hırsları uğruna rejim değişikliğine, ülkenin bölünme ihtimaline evet dediler” dedi.

Referandum için bugünden çalışmaya başlayacaklarını söyleyen CHP'li Bircan, “Bu vatan ve bayrak mücadelesidir. Bu demokratik Türkiye’mizin mücadelesidir. Biz sarayın değil, milletin vekilleri olarak çizmelerimizi giyiyoruz, hemen çalışmalara başlıyoruz” diye konuştu.

Referandum kararı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemen CHP grubunu toplandığının da bilgisini veren Bircan, “Gece 04.21'de Sayın Genel Başkanımız grubumuzu toplayarak, ihanet teklifi görüşmelerinde yaptığımız mücadelenin tarihe geçeceğini ifade etti” dedi.

Bircan, Sayın Genel Başkanımız ihanet teklifinin oylamasında Anayasa'ya aykırı olarak gizli oy yerine açık oy kullandıklarını ifade ederek Anayasa Mahkemesinin yargıçlarını göreve çağırdı. Sayın Genel Başkan torba anayasa değişikliği olduğunu belirterek, 54 maddedeki değişikliğin tek maddede geçtiğinin altını çizdi. Bu düzenlemenin tüm maddeleri ve usulü tamamen Anayasa aykırıdır” diyerek, rejim değişikliğine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

“Bu Anayasa değişikliği ile vatandaşın hiçbir sorunu çözülmüyor, neden bu kadar ısrar ediliyor?” diyen Bircan, sorusuna kendi yanıt vererek, “Tek adamın diktatörlük hevesleri için bu ihanet teklif Meclis'imizden geçiyor” dedi.

Sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri ile son veren Bircan, “Parlemantoda yaşanan oyunu milletimiz bozacaktır! TBMM'de olan bu hatayı milletimiz düzeltecektir.
Mücadelemiz hayırlı olsun arkadaşlar!”
dedi.