CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) için Diyanet’in hükümetin milat olarak kabul ettiği 17/ 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra Bank Asya’da hesap açtığının ortaya çıkması üzerine Başbakan Binali Yıldırım’a “Diyanet’e kayyum atayacak mısınız” diye sordu.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Diyanet İşleri Başkanlığının 2014’te Bank Asya’da hesap açtığının ortaya çıkmasını Meclis Gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verdi. Bircan, Diyanet’in Bank Asya’da hesap açtığı tarihin FETÖ için hükümetin milat kabul ettiği 17/ 25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrasında olmasına dikkat çekerek, “Bank Asya’da hesabı olması nedeniyle memuriyetten atılan, tutuklanan birçok kişinin olduğu göz önünde bulundurulduğunda Diyanet İşleri Başkanlığını kapatmayı, kayyum atamayı ya da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devretmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.
Bircan önergesinin gerekçesinde AKP- FETÖ bağlantıları ile ilgili çarpıcı bilgileri tekrar hatırlattı. “2004 Milli Güvenlik Kurulunda alınan ve Hükümetinizce de imzalanan kararlarda açıkça Fetullah Gülen cemaatinin tehlike ve önem alınması gereken unsur olarak belirtilmesine rağmen hükümetinizce hiçbir adım atılmamıştır. Aksine Sayın Cumhurbaşkanının ‘Ne istediniz de vermedik’ ifadesinden de anlaşılacağı üzerine cemaatin faaliyetlerine büyük destek verilmiştir” diyen Bircan, 17/25 Aralık öncesinde de hükümetin, bahse konu cemaat arasında ilk krizin 2012 Şubat ayında Mit Müsteşarının ifadeye çağırılması ile başladığı veKasım 2013 dershane krizi ile de büyüdüğü iddiasını da hükümetin ortaya attığını ortaya koydu.
Konu hakkında bir açıklama yapan Bircan, “Vatandaşlarımız Bank Asya’da paraları var, hesap açmışlar diye tutuklanıyor, memuriyetten atıyor, şirketlere kayyumlar atanıyor.  Diyanet de 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrasında bu bankada hesap açmış. Bu mantığa göre Diyanetin de kapatılması, kayyum atanması veya TMSF’ye devredilmesi gerekmektedir” diye konuştu.