HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Plan Bütçe Komisyonunda kamuoyunda torba yasa olarak adlandırılan düzenlemenin 54. maddesi ile yapılmak istenen değişikliğin doğa katliamının davetiyesi olduğunu belirterek, “AKP’nin ağaç, doğa, tarih düşmanı olduğunun başka kanıtıydı bu düzenleme. Maden açmak için başvuran şirkete 3 ay içinde ÇED raporu düzenlenmezse ÇED olumlu gibi doğayı yok edebileceklerdi. Tüm toplumumuz, partimiz, çevreciler ve duyarlıların tepkileri sonrasında AKP maddeyi geri çekti” diye konuştu.

CHP’li Bircan, düzenleme yasalaşsaydı yaşanacak felaketlerin önüne geçilme şanının olmadığını dile getirerek, “Eğer bu düzenleme geçseydi, ormanlık alanda maden ocağı açmak isteyen AKP’li biri başvuru yaptığı zaman 3 ay içinde bu raporu kim düzenleyebilirdi? Hiç kimse düzenleyemezdi. Düzenleyenler görevden alınır, FETÖ’cü ilan edilirdi. Sonuç olarak doğayı yok etmek isteyenlere tamamen açık çekti bu düzenleme” dedi.

“Bu düzenleme geçseydi eğer Efes Antik Kentinden, Cerattepe’ye, Gala Gölünden, Istırancalara aklınıza gelebilecek tüm doğa ve tarihi koruma alanlarına maden ocağı yapılabilecekti. Eskiden, şirketlerin başvurusu sonrasında çevre etki değerlendirme sonucu beklenirken, bu değişiklik geçseydi başvuru sonrasında her ne olursa olsun 3 ay içinde rapor çıkmazsa olumlu rapor gibi işe başlanacaktı” diyen Bircan, bu yasaya engel olunduğu için doğa ve tarih tahribatının önüne geçildiğini vurguladı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ