HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan yoğun referandum gündeminin yanında çevre, toplum ve yurttaşların sorunları ile ilgilenmeye devam ediyor.

Dünya Su Gününde Ergene kıyısında olan Bircan, Ergene’nin kirliliğine dikkat çekmek için Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneğinin düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı. Daha vekil olmadan önce Ergene için elinden gelen her şeyi yapma sözü veren Bircan, “Ergene kirlilikten kurtuluncaya kadar mücadeleye devam edeceğim. Öncelikle Ergene'yi kirletenler yargılansın.” diye konuştu.

Ergene’nin temizlenmesi ile ilgili her türlü çaba ve çalışmaya sonuna kadar destek olma sözünü hatırlatan Bircan, “Ergene için iktidar hala gerekli adımları atmıyor, yapıyormuş gibi davranıyor. Kirlilik oranı düşmediğine göre nasıl bir temizleme faaliyeti bu?” diye sordu.

7 YILDIR TARLALAR KULLANAMIYOR

Bircan Eskiköy’de 2010 yılından beri mağduriyetleri giderilmeyen vatandaşları ziyaret ederek, taşkın bölgesini gezdi. Bircan, “ Bundan 7 yıl önce yaşanan taşkın sonrası vatandaşlarımız tarlalarına biriken kumlardan dolayı yaklaşık 500 dönüm tarlasını kullanamıyor” diyerek, konunun takipçisi olacağına söz verdi. “500 dönüm tarlayı 7 senede temizleyemeyen devlet kurumlarının hiçbir mazereti olamaz” diyen Bircan, vatandaşlarının sorununa 7 sene kulak tıkayan iktidarı eleştirdi.

YARGIDAN KAÇANLARA HAYIR         

Referandum çalışmaları kapsamında Kırcasalih’te yurttaşlarla buluşan Erdin Bircan, esnafı, kahveleri ve vatandaşları ziyaret ederek referandumu anlatma fırsatı buldu. Bircan, CHP İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Gençlik Kolları Başkanı Berk Şahin, Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Kırcasalih Belde teşkilatı ile birlikte referandumda oylanacak anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi. “Yargılanmaktan korkan Cumhurbaşkanı, getirmek istediği başkanlık anayasası ile kendisinin seçtiği yardımcı ve  bakanların ölene kadar yargılanmalarının önüne engel koyuyor. Adama sorarlar neden yargıdan kaçıyorsun? Yargıdan kaçanlara Hayır demek vatani görevimizdir” diyen Bircan, Kırcasalih’ten de rekor hayır oyu beklediğini kaydetti.