HABER MERKEZİ

Açıklamasında, demokrasi mücadelesi esnasında hayatını kaybeden gençlerin ailelerine sabır ve başsağlığı diledi. Bircan, açıklamasında insanların yaşam şekline müdahalenin hala devam ettiğini, fakat direnen her vatandaşın da arkasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin duracağını kaydetti.

GEZİ DİRENİŞİ, İNSANLARIN YAŞAM BİÇİMLERİNE MÜDAHALENİN DİRENİŞİYDİ

Gezi Direnişinin, insanların ‘Özgürce yaşamak istiyorum deme şekli’ olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Bircan, “Gezi Direnişinin 4. Yıldönümünde, öncelikle demokrasi mücadelesi için yaşamını yitiren tüm gençlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bugün de Ethem Sarısülük’ün kardeşi ile birlikteydik. Gezi Direnişi, insanların yaşam biçimlerine müdahalenin direnişiydi. Gençlerimizin ‘Özgürce yaşamak istiyorum’ dediği bir direnişti. Bir tek doğa katliami olarak görülmemeli bu direniş. İnsanların yaşama şekline faşistçe baskı yapan hükümete karşı bir direnişti.” dedi.

DİRENEN İNSANLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Hükümetin hala aynı baskılara devam ettiğini, fakat ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman özgürlüğün ve demokrasinin yanında olacağını kaydederek açıklamasına devam eden Bircan, şunları söyledi: “Hükümet hala aynı baskıları devam ettirmektedir. Biliyorsunuz ki açlık grevi yapan iki tane akademisyenimiz var. Bu akademisyenlerimizi içeriye alacak kadar gözü dönmüş hükümetimiz, hala bu faşistçe baskılarına devam etmektedir. Biz her zaman direnen insanlarımızın yanında olacağız. Sanayicinden çalışanına, gazetecisinden akademisyenine, hatta siyasiler dahil olmak üzere herkese bir psikolojik baskı uygulanmaktadır. Bu işkencelerin karşısında da hala duran bir Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin sigortasıdır. İnsanlarımızın geleceğidir. Biz her zaman özgürlüğün, düşüncenin ve demokrasinin arkasında duracağız.”

CUMHURİYETİ VE DEMOKRASİYİ GERİ GETİRECEĞİZ

Son olarak, Gezi Direnişine ailesi ile birlikte katıldığını ve Gezi direncinin hala kırılmadığını kaydeden Erdin Bircan, “Gezi Direnişi ailem ile birlikte benim de içinde bulunduğum bir direnişti. Her kesimden insanın özgürlüklerini savunma direnciydi. Faşizme karşı bir direnişti. O direnç kırılmadı. Biz gerçek anlamda Cumhuriyeti ve demokrasiyi geri getireceğiz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.