Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan Cumhuriyet Gazetesine yapılan baskının 2016 yılı başında “Her gün bir Cumhuriyet al” kampanyası düzenlemesindeki haklılığı bir kez daha ortaya çıkarttığını vurgulayarak, “Gerçekleri yazan, iktidarı rahatsız eden yayınlara hükümetin faşistçe baskılar yapacağını biliyordum. Bu yüzden Ocak başında ‘Her gün bir Cumhuriyet’ kampanyası düzenleyerek basınımız aracılığı ile bunu Edirnelilerimizle paylaşmıştım. Maalesef haklı çıktım” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yılın son gününü, gazetecilik yaptıkları için o zaman cezaevinde tutulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile bir arada Silivri Cezaevinde geçirmişti.

Bircan, o dönem yine Cumhuriyet Gazetesinin üzerindeki yoğun baskıyı dile getirmek ve gazeteye destek olmak için “Her gün bir Cumhuriyet” kampanyası düzenlemişti. Bugün Gazeteye yapılan baskınlar ve yazarlarının halen gözaltında tutulmasının demokrasi ve basın özgürlüğü ile bağdaşmadığını dile getiren Bircan, “Faşist dönemlerde olan saçma sapan suçlamalarla özgür basına yapılan bu müdahaleleri kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil. İktidarın dedikleri yerine gerçekleri, doğruları yazan Cumhuriyet Gazetesi’ne her şart altında destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bircan ocak ayında da böyle durumlar yaşanabileceğini öngördüğünü kaydederek, “O zaman iktidar baskısı ile gazetecileri hapiste bir gazeteydi Cumhuriyet, işverenler de bu baskıdan nasibini alıyor ve gazeteye reklam vermeleri engelleniyordu. O zamandan belliydi Cumhuriyet Gazetesine yapacakları. Ben de hem şahsım olarak bu konudaki duyarlılığı yaratmak hem de partimiz ile birlikte büyük bir destek olmak için o zaman ‘Her gün bir Cumhuriyet’ kampanyasını düzenlemiştim. Maalesef haklı çıktım. İktidar faşist ülkelerde olduğu gibi Cumhuriyet’e saçma sapan iddialarla baskın düzenledi” dedi.

Bircan ocakta başlattığı kampanyayı tekrar hatırlatarak, “Cumhuriyet Gazetemize destek olmaya devam etmeliyiz, Edirnelilerimizden ve tüm yurttaşlarımızdan her gün bir Cumhuriyet almaya devam etmelerini rica ediyorum” dedi.