HABER MERKEZİ

Konuşmasında ağırlıklı olarak yaşanan çevre sorunlarına ve bunların çözümü için verilen mücadeleye değinen Bircan, rantı değil insanı merkez alan politikalarla çevre sorunlarının çözülebileceğini ifade etti. AK Parti hükümetlerinin çevreyi korumak için değil yandaşlarına rant sağlamak için çalıştığını belirten Bircan bunun sonuçlarının ülkemiz için felaket olacağını söyledi.

Edirne’de karşılaştıkları çevre sorunlarını anlatan Bircan: “Edirnemiz ve Trakya için kangren haline gelen Ergene nehrinin kirliği konusunda hükümet çözüm tarihini sürekli erteliyor. Keşan Mecidiye köyümüzde taş ocaklarının verdiği zarar ortadayken, halkımız bunların kapatılmasını isterken, bakanlık kendi genelgesine aykırı olarak kalker ocağı açma izni veriyor. Kaz Dağlarında siyanürle altın arama izni veren, taş ve maden ocakları açma izinleri veren bir zihniyetle mücadele ediyoruz. 

AKP’nin Kızılderili atasözünde söylendiği gibi; son ırmak kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacağından da şüpheliyim. Her şeyde ÇED gerekli değildir kararı veren bir çevre bakanlığımız var. Hiçbir şey için ÇED gerekli değil ise siz niye varsınız diye sormazlar mı?

Mahkeme kararlarını tanımayan, beğenmediği kararlar alan mahkeme heyetlerini değiştiren, OHAL ile adaletsizliği, hukuksuzluğu olağan hale getirenlere karşı mücadele ediyoruz. Birlikte mücadele ederek, toplumsal duyarlılığı arttırarak ve çevre sorunlarına karşı bütün toplumun ortak tepki vermesini sağlayarak çevreyi koruyabiliriz. Meclis’te, salonlarda, alanlarda yani hayatın olduğu her yerde insanı ve çevreyi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ