Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan,  Keşan- Enez karayolunun 2017 yatırım programına alındığı açıklamalarını değerlendirerek, “Yıllardır uğraştığım bu konu da birileri çıkmış zafer çığlıkları atıyor ama sormak istiyorum hani bütçesi, hani tarihi?” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan daha önce 3 kere soru önergesi verdiği, defalarca TBMM’de bütçe ve diğer konuşmalarında dile getirdiğini kaydettiği Keşan- Enez yolunun yapımı ile ilgili açıklamalara değinerek, “Resmi Gazete 17 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan yatırım programında olmayan Keşan- Enez karayolu ek yatırım programına alınmış.  Evet bu doğru ama hala bütçesi belli değil. Ne kadar yatırım yapılacak, ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek, ne kadar kamulaştırma yapılacak, 2017 yılında ve diğer yıllarda neler yapılacak hiçbiri belli değil. Keşke yaptık demekle olsaydı.” diye konuştu.

BÜTÇE HALA BELLİ DEĞİL

Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan Keşan- Enez yolunu defalarca gündeme getiren Bircan, “Yolun yapılmasından en çok biz mutluluk duyarız. Zaten yıllar önce yapılıp bitmesi gereken bu yolun ek yatırım programına alınması önemli bir gelişme ancak açıklama yapanlara bütçesi niye daha belli değil diye sormak gerekiyor.” dedi.

İcraat yerine laf üretenlerin çokluğuna dikkat çeken Bircan, “Yatırım programına alındığı bilgisini Rafet Sezen Milletvekilim açıklamış. Keşke bütçesini de açıklayabilseydi. Ondan sonra AKP il başkanı ayrı, ilçe başkanı ayrı açıklamalar yapıyor. Bu hizmeti devlet yapıyor, yapması gereken hizmeti yıllar önce yapmalıydı ama şimdi bizim konuyu sürekli gündemde tutmamız üzerine yapacak. Milletvekilimizden rol çalmaya çalışanlar dikkat etsinler, zamanında onların parti büyükleri ‘AB’ye girdik’ diye tek tek açıklama yapmışlardı da sonuç ortada, umarım yine hüsrana uğramazlar.” diye konuştu.

BOŞ LAFA KARNIMIZ TOK

Bircan süreci hatırlatarak, “Ben konu hakkında ilk soru önergesini verdiğimde Bakanlık Şubat 2016’da daha yatırım programı belli değil diye yanıt vermişti. O zaman çıkan haberleri hatırlarsanız, Saray’ın bütçesi belliydi. Saraya var, Enez- Keşan yoluna bütçe yok demiştik. 2016 yatırım programı sonra açıklandı Enez- Keşan yolu yok. Yine sorduk neden yok diye, yanıt alamadık. Sonra 2017 yatırım programı açıklandı bizim yol yine yok. Yine sorduk neden yok diye. Arada bütçe konuşmasında ve birçok meclis konuşmamda da hatırlattım. Bu yol yapılmalı diye. Hatta Anayasa görüşmeleri sırasında Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’la da görüştüm. Konunun önemini anlattım. Kendisi Enez’i iyi bildiğini, Bakanlığı önce 15 gün yazın Enez’de kaldığını söyledi. 2017 bütçesine alamayacaklarını da belirtti. Bakan alamayız dediği halde, referandum yaklaştığı için mi bilinmez yatırım programına alındı. Bu önemli ve sevindirici bir gelişme ama boş lafa karnımız tok. Edirne halkı seçim vaadine, referandum vaadine doydu. Bütçesi olmayan karar, karar değildir. Önce ödenek tahsis edilmeli, yolun programı ortaya çıkmalı ki görelim ne zaman yapılacak, ne zaman bitecek.” dedi.