HABER MERKEZİ

Bircan, “KOSGEB balonu patladı. Binlerce işletmeye destek veriyoruz diye kamuoyunu kandıranlar Edirne’mizde sadece 82 işletmeye destek sağladı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB’in yeni girişimciler için 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği vermek için başlattığı girişimcilik destek programının Edirne ve Türkiye’deki sonuçlarını sorduğu soru önergesine yanıt veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü desteklerin lafta kaldığını kabul etmiş oldu. ifadelerini kullandı.

Bircan’ın Türkiye ve Edirne’de kaç firmanın hibeye, kaç firmanın ise krediye başvurduğu ve bunların kaçının destek aldığı sorularını yanıtsız bırakan Bakan Özlü, “2016 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Desteği Programı dâhilinde Edirne İlimizden 82 işletmemiz bu destekten yararlanmaya hak kazanmıştır” dedi.

Erdin Bircan, Aralıkta yaptığı açıklamada hükümetin biz girişimcileri destekliyoruz propagandasının sadece lafta kaldığını belirtmiş ve “Aralık sonunda bir liste açıkladılar. Ancak bu destekleri alanların hangi kriterlere göre seçildiği yok, kimlere verildiği yok. Ne zaman verileceği yok. Bu bir göz boyamadır, aldatmadır” demişti.

Önerge yanıtını değerlendiren Bircan, “Aralıkta listeler açıklandığında söylemiştim bu destekler KOBİ’lerimiz gitmiyor diye. KOSGEB balonu patladı. Binlerce işletmeye destek veriyoruz diye kamuoyunu kandıranlar Edirne’mizde sadece 82 işletmeye kredi desteği sağladı. Hibe desteği bile yok. Yanıttan anladığımız kadarıyla il kotası var ve Edirne’ye 3 bin 140 işletmeye kadar destek verebilecekken sadece 82 işletmeye destek vermeleri amaçlarını ortaya koyuyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da sözleri ile icraatları birbirini tutmuyor. Olan batmak üzere olan esnafımıza oluyor” şeklinde konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ