Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan ile ilgili sözlerine sert tepki göstererek, “Türkiyemizin tapusu olan Lozan tartışılamaz. Cumhurbaşkanının derdi AKP-FETÖ birlikteliğinin konuşulmasını engellemeye çalışmaktadır. Lozan zaferimize laf söyleyerek, AKP- FETÖ ortaklığının ortaya çıktığı haberlere algı operasyonu yapmaktır.” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı' sözü hadsizliktir, kendini bilmezliktir. Lozan ülkemizin tapusudur ve tartışılamaz.” diyerek, amacın yeni bir algı operasyonu olduğunu ifade etti.
“Cumhurbaşkanı, AKP'li grup başkan vekili ve genel başkan yardımcısının da aralarında olduğu milletvekillerinin Fettullah Gülen ile birlikte çekilmiş olduğu fotoğraf gündeme gelmesin diye, tekrar uzatmak istedikleri OHAL konuşulmasın diye Lozan'a laf söylüyor.” diyen Bircan, AK Parti'nin köşeye sıkıştığı her durumda Cumhurbaşkanının ülkenin değerlerine saldırdığının altını çizdi.
Erdin Bircan, OHAL adı altında muhalif basının yayınlarına son verildiği günde Lozan ile ilgili Cumhurbaşkanının sözlerinin özellikle olduğunu vurguladı.
“Vatandaşlarımızın gündemi OHAL'deki hukuksuzluklar, mağduriyetler; FETÖ terör örgütünün 'ne istediler de vermedik' diyerek oluşması, palazlanmasını sağlayanlar; FETÖ ile kol kola girenler; Amerika'daki Rıza Zarrab soruşturmasını; işsizlik; ekonomik sorunlar...” diyen Erdin Bircan, CHP'nin sonuna kadar yurttaşların gerçek dertleri için çalışmaya devam edeceğini belirtti.