AYŞİN SEÇİL GEZER

Bircan, şunları söyledi: “Daha önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığım görüşme öncesi 2 tane taş ocağı ruhsatı bir daha o bölgeye verilmemek üzere iptal edildi. Kalan 2 ocağında belirli bir süresi vardı. Bunlarla ilgili de ‘ÇED raporu gereklidir’ denildi. Bu, bakanlığın talimatıdır. Bakanlığın verdiği talimatın uygulayıcısı da valiliktir. Vali beyin denetleyip, 1 ay içerisinde tamamen durdurulmasını sağlaması gerekiyor. Bununla ilgili görüşmeleri yapıyorum zaten. Daha sonra da buranın rehabilitasyon süreci var. Oranın ağaçlandırılması, eski haline getirilmesi gerekiyor. Ama maalesef Türkiye’nin hiçbir yerinde bu gerçekleştirilmedi. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan bir arkadaşımız bazı çalışmaların yapıldığını söyledi. Fakat o yerlerin yüzde 10’unun bile yapılmadığını gördük. Gidip, tespit ettik. Bunu takip ediyorum. Bu Türkiye için çok önemli. Bundan sonra bir emsal teşkil edecektir.”

KEŞKE DİĞER PARTİLİ YÖNETİCİLER BİZİMLE BERABER OLSALARDI

Bu kararla birlikte her yerde taş ocağı açılamayacağını belirten Erdin Bircan, “Açılacaksa da ÇED raporu mutlaka istenecektir. Birde bu kalker ocakları ve taş ocaklarının patlatmalı olduğu için zaten bu karar gerekliydi. Şu ana kadar bu işi Türkiye kamuoyuna hatta uluslararası kamuoyuna duyurduk. Yani Mecidiye’yi dünya tanıdı diyebilirim. Yasal olarak bu konuyla ilgili Bülent arkadaşımızın emeğini yok saymam mümkün değil. Hukuki zeminde bu işin takibini yaptı ve bu noktaya ulaşıldı. Bu anlamda tabi ki Keşan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, her süreçte yanımızdaydı. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu başarı sadece benim başarım değil. Herkesin bir emeği var. Ben milletvekili olarak bu konuyu gündemde tuttum. AK Parti ve MHP’nin yöneticileri laf üreteceklerine gelip, keşke onlarda destek olsaydılar. Artvin Cerattepe’de AKP’li, MHP’li, CHP’li demeden herkesin orada olduğunu gördüm. Çünkü mesele ‘Artvin’ dediler. Keşke diğer partili yöneticiler de gelip bizimle beraber olsalardı.” dedi.

Erdin Bircan, son olarak Mecidiye’deki iyileştirilme çalışmalarının bir an önce başlaması için gerekli mücadeleyi vereceklerini dile getirdi.