CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan yoğun bir programla Meriç İlçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bircan, AK Parti’nin yaptığı yanlışlardan ders çıkarması gerektiğinin altını çizerek, “AKP bugüne kadar biz CHP’nin dediklerimizi dinlemediği için ülkece darbe girişimine maruz kaldık” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Meriç ziyaretine CHP Meriç İlçe Başkanlığından başladı. İlçe Başkanlığında ilçe yönetimi ve partililer ile bir toplantı düzenleyen Erdin Bircan, ülke gündemi hakkında bilgi verdi. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasını anlatan Bircan, “Biz CHP olarak başından itibaren iktidarı uyardık, cemaatleri başınıza iş aşacak dedik. O gün Fettullah Gülen'i savunan Bekir Bozdağ bugün 'siz haklıymışsınız, kandırıldık' diyor. CHP'nin doğrula evrenseldir” diye konuştu. 

Partililerin merak ettiği konulardaki soruları da yanıtlayan Bircan, Meclis’in tatile girmesi ile sürekli olarak ilçeleri gezebileceği ve yurttaşlarla bir araya gelebileceğini ifade etti. “Ben sizin sesiniz olmak için seçildim. Biliyorsunuz telefonum 24 saat açık. Her fırsatta sizi ziyaret etmeye, iyi ve kötü günde yanınızda olmaya devam edeceğim” dedi. 

BircanMeriç İlçe Kaymakamı Ali İhsan Başak’ı; CHP Meriç İlçe Başkanı Zafer Sünter, İl Genel Meclis Üyesi Özcan Soyupak ve önceki dönem Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek ile birlikte ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. 

Kaymakamlık ziyareti sonrasında Meriç İlçesini gezen Erdin Bircan, esnaf ve halkın sorunlarını dinledi. Esnafın ve vatandaşların en büyük isteklerinin Laik ve Atatürkçü Türkiye'nin sonuna kadar yaşaması olduğunu dile getiren Bircan, “Esnafımız, yurttaşımız büyük ekonomik zorluk içinde yaşamaya çalışıyor ama ilk istekleri ülkemizin sonsuza kadar yaşaması. Bu onurlu insanlar benim Edirne insanım” dedi. 

Bircan, yurttaşlarla uzun uzun sohbet etti. Yaşanan olayların sorumlusunun AKP olduğunun altını çizen Bircan, “AKP'nin yaptığı yanlışlardan ders çıkarması gerekiyor. AKP bugüne kadar biz CHP'nin dediklerimizi dinlemediği için ülkece darbe girişimine maruz kaldık. Biz doğruyu söylemeye, yol göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Bircan, İlçe Başkanı Sünter ile birlikte, Meriç Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Özcan Soyupak’ı da ziyaret ederek, gündem ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.