HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, AK Parti ve MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa değişikliği adı altındaki rejime ihanet teklifine vatandaşların karşı olduğunu belirterek, “Biz bu ihanet yasasının geçmemesi için Mecliste mücadele verirken, özellikle Edirnemden ve Tüm Türkiye’den destek mesajları, e-postaları, telefonları alıyoruz. Her gün yüzlerce e-posta ile halkımız bu ihanet yasasına hayır diyor, bizi mücadelemizden dolayı kutluyor.” dedi.

AZMİMİZİ ARTIRIYOR

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Anayasa değişikliği adı altındaki rejime ihanet teklifine yurttaşların da karşı olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin her ilinden, her kesimden insanların bu değişikliğe karış oldukları ile ilgili mesajlar, telefonlar, e-postalar aldığını belirtti.

CHP’li Bircan, “Biz Meclis’te rejimimizi savunurken en büyük desteği halkımızdan görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle de Edirnemizden gelen halkımızın desteği beni çok umutlandırıyor.  Çok geç saatlere kadar Meclis’te olduğumuz halde gelen telefonlara bakmaya çalışıyoruz. Arayanlar bizi mücadelemizden dolayı kutluyor, yanımızda olduklarını söylüyorlar. Edirneliler Atatürk’ün torunu olduklarını, Cumhuriyete ve değerlerine soruna kadar sahip çıktıklarını bir kez daha gösteriyorlar. Aldığım telefonlarda beni çok duygulandıran konuşmalar oluyor, Edirnelilerimizin desteği ve Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve değerine olan bağlılığı konuşurken ağladığım zamanlar oluyor.  Halkımızın ihanet değişikliğine karşı olan bu tutumları bizim azmimizi artırıyor.” diyerek, her gün yüzlerce e-posta, telefon, sosyal medya sitelerinden gelen mesajların da hep anayasa konusunda olduğunu ve halkın anayasa değişikliğine karşı olduğunun altını çizdi.


MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bircan gelen e-postaların yurttaşların duygularını yansıttığını ifade ederek, “O kadar duygu dolu, içten e-postalar geliyor ki duygulanmamak mümkün değil. Ayrıca halkımızın AKP’nin teklifi kamuoyundan kaçırma, televizyon yayınlarını engelleme vb. tüm çabalarına karşı ihanet yasasını takip etmeleri de bize umut veriyor. Birçok e-postayı sanki bir anayasa hukukçusu atmışçasına derinlikli bilgiler de mevcut. Halkımız hem yürekten, hem ihanet yasasının içeriğini bilerek anayasa değişikliği adı altındaki bu ihanet değişikliğine karşı duruyor.” diye konuştu.

Gelen E-postalardan örnekler de veren Bircan, “Vatanınız için bir HAYIR işleyin lütfen”, “Anayasal düzenlemeye HAYIR”, “Vatan için HAYIR işle… Bu vatan hepimizin”, “Halkınız için anayasa değişikliğine HAYIR deyin”, “Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyoruz” gibi birçok başlıkta halkın anayasa değişikliğine karşı tavrını anlattığını bildirdi.

“Gelen telefonlarda, mesajlarda ve e-postalarda teşekkürün yanında bir ifade tüm hepsinde aynı. ‘Bu görev CHP’ye düşer’ diyor halkımız. Evet, vatanı kurtaran ve kuran parti olarak, rejimi savunmak da CHP’ye düşer. Halkımızın desteği ile göstermiş oldukları güvenin arkasında her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim Milletvekili rozetlerimiz satılık değil. Allaha bir can borcumuz var onu da milletimiz için, Cumhuriyetimiz için, Atatürk değerleri için seve seve feda etmeye hazırız” diyen Bircan, Edirne’den ve Türkiye’nin dört bir köşesinden ihanet değişikliğine hayır diyen yurttaşlara teşekkür etti.