Keşan’a bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe köylerinde çıkan yangını haber alan Bircan, Esetçe’den yangın alanına giderek incelemelerde bulundu.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’ın Süloğlulular için verdiği iftara katılmak üzere ilçeye gitti. İftar öncesi ilçede vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Bircan, Süloğluluların dertlerini dinledi. Süloğlu Belediyesinin iftarına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin de katıldı.

            Süloğlu Belediye Başkanlığının iftarından İpsala Esetçe’ye geçen Bircan, Esetçe’de de vatandaşlarla görüştü. Esetçe Belediye Başkan İbrahim Örs'ü ziyaret eden Bircan, belde halkı ile sohbet etti.

Keşan'a bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe köylerinde çıkan yangını haber alan Bircan, Esetçe’den yangın bölgesine gitti. Rüzgarın şiddetiyle gece geç saatlere kadar yangının devam ettiği Sazlıdere ve Gökçetepe’de yangını kontrol etme çalışmalarına katılan Bircan, yetkililerden ve köy halkından bilgi aldı. Geç saatlere kadar köyde kalan Bircan, “Şuan saat 3.15, yangın maalesef devam ediyor. Orman işçisi arkadaşlar müdahalede bulunuyor. Kontrol altına alınması için büyük çaba sarfediliyor. İnşallah en kısa zamanda kontrol altına alınır.” diye konuştu.