HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün ile birlikte Doyran köyünde incelemelerde bulundu. Doyran köyü muhtarı Ali Kart ve vatandaşlarla görüşen Erdin Bircan, Doyran köyü taşkın seviyesi hakkında bilgi aldı.

Erdin Bircan Doyran köyünden Orhaniye-Elçili köy yoluna geçerek Meriç nehrinin seviyesinin yükselmesi nedeniyle ulaşıma kapanan yolu yerinde inceledi. Yolun kapalı olması nedeniyle Elçili köye geçemeyenMilletvekili Bircan, İl Başkanı Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Ün ve İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün Orhaniye köyünde vatandaşlarla görüşerek bilgi aldı.

Orhaniye’den Üyüklütatar’a geçen Bircan vatandaşlarla görüştü. 

Bircan incelemeleri sonrasında, “Meriç taşkını bir tek Orhaniye- Elçili yolunu kapatmış durumda. Çeltik ekilen ova da sular içinde. Köyleri etkileyen bir taşkın olmaması sevindirici” açıklamasını yaptı. Taşkın dışında vatandaşlarla köylerde değerlendirmelerde de bulunan Bircan, “Mazot desteği dediler, yarısını karşılacağız dediler. Yapmadılar. Gübre desteğini azalttılar. Toplamda çiftçilerimize verdikleri destek miktarı azaldı” diye konuştu. Desteklerden yapılan kesintilerin kaldırılması için yaptığı mücadeleyi anlatan Bircan, “Ziraat Bankası ne adla olursa olsun kesinti yapmamalı, ister vergi olsun ister komisyon. Bu konuda soru önergeleri ve yasa teklifleri verdik. AKP’nin çiftçimizin taleplerini dinlemesi için baskı yapmaya devam ediyoruz” dedi.