AYŞİN SEÇİL GEZER

Bu bölgenin başlı başına bir sorun olduğunu kaydeden Erdin Bircan, şunları söyledi: “Biliyorsunuz daha önce askeri yasaklar vardı. Askeri yasaklar sonrası şimdi de imar planlarıyla ilgili sorunlar var. Aldığım duyumları aktarıyorum; önümüzdeki günlerde bir imar planı çalışması yapılacağına inanıyorum. Öncelikle askeri yasakların kalkması gerekiyor. O bölgede askeriyenin kiracı olduğunu biliyorum. Bu süreç bittikten sonra ne olur bilemem.”

YERİNDE İNCELEMELER YAPACAĞIM

Gökçetepe bölgesindeki sorunlara da değinen Bircan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bölgede de kiralanan yerler var. Burada Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir çalışma yaparak; kiracının yapması gereken yaptırımları Bakanlık bizim vergilerimizle yapmaya çalışıyor. 20 Milyon TL’lik bir yatırım olacak diye biliyorum. Buradaki konuyla ilgili önümüzdeki hafta orayı ziyaret edip yerinde incelemeler yapacağım.”

BAKAN’IN TALİMATLARININ UYGULANIP UYGULANMAYACAĞINI ZAMANLA GÖRECEĞİZ

Mecidiye’deki taş ocaklarının rehabilitasyonuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüğünü aktaran Erdin Bircan, “Bakanımız bunun en kısa zamanda başlatılacağını söyledi. Sonrasında Edirne Valisi Günay Özdemir’i de aradım. Birinci öncelik oradaki taş ocakların faaliyetlerinin durdurulması ikincisi de bölgenin rehabilitasyonu. Bakan’ın talimatlarının uygulanıp uygulanmayacağını zamanla göreceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.