HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsünün AK Parti ile Gambiya olma yoluna çevrildiğini söyledi. Bircan, “Yapılmak istenen değişiklik ile ülkemizi de Gambiya’ya çevirecek. Gambiya’da seçilen başkana koltuğunu devretmeyen diktatör ülkede olağanüstü hal ilan etti. Bu değişiklik ile demokrasimiz, cumhuriyetimiz yok edilmek isteniyor. Sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, dünyada tüm yetkiyi tek kişiye bağlayıp da mevcut durumundan daha iyi bir ekonomik güce ulaşan bir ülkenin olmadığının altını çizerek, “Türkiye’de başkanlık konuşulmaya başlandığından beri dolar ve euronun artışı ortada. Fiili olarak bir devalüasyon oldu. Benzin fiyatları ve her şeye zam geldi. Bunlar daha ilk tepkiler. Bu düzenleme gerçekleşirse daha büyük krizlere gireceğimiz ortada.” diye konuştu.

Yapılmak istenen değişikliği ihanet teklifi olarak nitelendiren Bircan, “Tek adamlık ile hem ülkemizin rejimi değişiyor, hem de demokrasinin olmadığı bir düzen kuruluyor. Gambiya çok önemli bir örnektir. Ülkemiz Gambiya oluyor. Gambiya’da Aralıkta yapılan seçimlerin galibine koltuğu devretmek istemeyen eski başkan olağanüstü hal ilan ediyor. Ve tüm dünyanın baskısına rağmen bu diktatör koltuğu gasp etmeye devam ediyor.” dedi.

“Bizim kültürümüzde demokrasi var, insan hakları var, Cumhuriyet var, başkanlık, tek adamlık sisteminde bunların hiçbiri yok” diyen Bircan, tüm yurttaşları her platformda bu ihanet değişikliğine hayır demeye davet ettiğini kaydetti.