HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan “Sözde tarihçi, Atatürk düşmanı Mustafa Armağan’ın Mart 2016 da Edirne’de verdiği konferansta Atatürk’e ve Atatürkçü Edirnelilere hakaret etmesine rağmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 5 Nisan 2016’da Çanakkale’de, 15 Aralık 2016 Samsun’da ve 25 Ocak 2017’de Ankara’da konferanslar verdirildi” dedi. Atatürk düşmanı olduğu açıkça ortada olan birine konferans verdirerek para aktaran bakanlığı eleştiren Bircan, “Vergilerimiz Atatürk düşmanlarına gidiyor. Bakanlık Atatürk düşmanlarına hesapsız ve kitapsız para aktarmaya devam ediyor” diye konuştu.

Konu hakkında bir soru önergesi de veren Bircan’a yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Osman Bak, Bakanlıkça konferanslar verdirilmeye devam eden Atatürk düşmanlarına ne kadar para aktarıldığını açıklayamadı.

CHP’li Bircan Bakana açıkça bu Atatürk düşmanlarına kaç program yaptırıldığını, ne kadar para verildiğini sormasına rağmen yanıt alamadı. Geçen aylarda Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt adlı kişiler bir televizyon kanalında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Affet İnan’a alçakça iftira ve hakaretlerde bulundukları halde bu 3 kişiden ikisi halen bakanlık tarafından konferans verdirilmeye devam etmektedir.

Bakan Bak, Yavuz Bahadıroğlu’na “Tarihe Yazılanlar”, “Asırlardır Sönmeyen Kandiller” ve "Gelenekten Geleceğe”  isimlerinde 3, Mustafa Armağan’a ise "Çanakkale Zaferi" isminde bir konferansın verdirildiğini ifade ederken, neredeyse tüm illerde verdirilen konferansların toplam sayıları ve bu iki zata ödenen rakamları gizledi.