CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın basın yayın halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamada Bircan, 25’inci ve 26’ncı dönemlerde olduğu gibi yine Meclis Çevre Komisyonunun CHP’li üyeleri arasında yer alarak, “Ergene için, Mecidiye için, Saros için yeniden Çevre Komisyonunda görev alacağız. Edirne’mizin, Trakya’mızın ve ülkemizin tüm çevre felaketlerini durdurmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

CHP’li Bircan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanını, komisyon başkan ve üyelerini Ergene ve Mecidiye konusundaki çalışmaları ve talepleri ile bölgemize getirmiş ve Mecidiye’de yeni taş ocaklarının açılmasını engellemişti. Bircan yeni dönemde de çevre katliamlarına karşı hareket etmek için Çevre Komisyonu Üyesi olduğunun altını çizerek, “Geçen dönem çalışmalarımız sayesinde Mecidiye’deki taş ocak izinleri kaldırıldı. Şimdi Mecidiye’nin yeniden doğaya kazandırılması için çalışacağız. Ergene’yi temizlemek için uğraş vereceğiz. Saros’u bitirecek liman projesine, Trakya’yı yok edecek termik santrallere karşı doğanın yanında olacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Bircan, geçen dönemlerde AK Parti’nin özellikle Çevre Komisyonunu çalıştırtmadığını ifade ederek, “Yeni bakan ve yeni komisyon üyelerini Ergene, Mecidiye, Saros ve diğer çevre felaketleri konusunda yakından bilgilendirmeye ve çözüm bulmaları için katkı sunmaya devam edeceğim. Bu dönem komisyonumuzun daha aktif çalışması için geçen dönemlerde olduğu gibi girişimlerde bulunacağım” dedi.