Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan; Enez Belediye Başkanı AK Partili Abdullah Bostancı ve Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya nedeniyle Enez’in kurtuluş gününde konuşama yapamadığını iddia etti.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enez’in kurtuluş törenlerinde Enezlilerin kurtuluş gününü kürsüden kutlayamadığını belirtti. Enez’in tarihinde çıkarttığı tek Milletvekili olduğuna dikkat çeken Bircan, kutlama mesajının da kürsüden okunmadığını söyledi.

Durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen Enezliler, belediye başkanı ve kaymakama tepki gösterdi.

Erdin Bircan ise “Kendi doğduğum, büyüdüğüm yer olan ilçem Enez’de kurtuluş günü töreninde belediye başkanı ve onun talimatı ile hareket eden kaymakam, halkı tarafından seçilmiş Milletvekilini, milli iradeyi konuşturtmadı. Bu kabul edilebilecek bir davranış değildir. Anlaşılan benimle hemşehrimin arasındaki asla kopmayacak, kuvvetli gönül bağından rahatsızlık duyanlar akıllarınca halkımla arama girmeye çalışıyor. Onların basit hesaplarına en iyi yanıtı yine Enezli kardeşlerim verecektir.” dedi.

ATATÜRK’E VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE 1 DAKİKA, 15 TEMMUZ’A 15 DAKİKA

Kurtuluş törenlerinde barkovizyon krizi de çıktığını belirten Bircan, “Kurtuluş günü gösterilen videoda Atatürk ve Çanakkale Şehitlerine 1’er dakika yer verilirken kalan 15 dakika boyunca sadece 15 Temmuz anlatıldı.” dedi.

Bircan, seçilmiş milletvekili olarak konuşmasının engellenmesi ve video gösterimi ile Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı şehitlerine yapılan ayıp nedeniyle törenleri terk ettiğini kaydetti.

Erdin Bircan, “Anlaşın Enez’deki belediye başkanı ve kaymakamın bu ülkeyi kimin kurtardığı ve kurduğundan haberi yok. Milli bilinci olmayanların yaptığı kurtuluş programı da ancak bu kadar olur. Atatürk’e, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı Şehitlerimize yapılan bu ayıbı da kabul etmemiz mümkün değil. Resmi bir program ile video gösteriyorsunuz, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlere 1 dakika yer verip 15 Temmuz Şehitlerine 15 dakika ayırmak şehitler arasında ayrım yapmaktır, Bu ülkenin kurucularını yok saymaktır. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Biz yüreğinde Atatürk sevgisiyle dolu olan Enezli hemşehrilerimle her yerde Kurtuluşumuzu kutlarız.” diye konuştu.