CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, mülakat mağduru öğretmenlere çağrıda bulundu. Bircan, her türlü mağduriyette vatandaşların tek başvuru kaynağının CHP olduğunu belirterek, “Yaşadığınız mülakat haksızlıklarını tarafıma bildirin. Mülakatlarda yapılan haksızlıklara da Cumhuriyet Halk Partisi çare olacak” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Yapılan mülakatlarda haksızlığa uğradığına, mülakatta uygunsuz sorular sorulduğuna ilişkin şikayetlerinizi [email protected] a, Meclis'teki (312) 420 51 92 nolu telefonuma veya (312) 420 20 27 nolu faksıma iletebilirsiniz” diyerek, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti.“Yaşadığınız mülakat haksızlıklarını tarafıma bildirin. Mülakatlarda yapılan haksızlıklara da Cumhuriyet Halk Partisi çare olacak” diyen Bircan partisinin tüm çalışmasının halk için olduğunun altını çizdi.
CHP mülakat mağdurlarına çare olacak
Bircan, “Darbe mağdurları için de ilk komisyonu kuran Cumhuriyet Halk Partisi, darbe girişimi sonrası da iktidarın yaptığı yanlış uygulamalar ile mağduriyet yaşayan tüm kesimlerin sorunlarını çözmek için önemli bir adım daha attı. Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubunda oluşturulan bir komisyon ile mülakatlarda sorulan uygunsuz sorular yüzünden mağdur olanları taleplerini toplayacak” açıklamasında bulundu.
Erdin Bircan, Hükümetin mülakatlarda sorduğu, “Reis kimdir?, yılbaşı kutluyor musunuz? Gezi ne anlam ifade ediyor?” gibi AK Parti’nin fişleme sorularına tepki göstererek, “Bu tip AKP zihniyetinin sorularını tespit edecek olan komisyon mağdurların atamalarının yapılması için de talepte bunulacak” dedi.
Bircan, daha çok mağdura ulaşabilmek için tüm CHP üyelerine SMS attı ve sosyal medya hesaplarından da CHP’nin komisyonunu duyurdu.