CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan çalınan nüfus ve adres bilgileri nedeniyle varlık şirketlerinin vatandaşları tehdit etmeye başladığını belirtti.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamayla yaklaşık 50 milyon yurttaşımızın nüfus kayıtları ve adres bilgileri ele geçirilmesi ve internet ortamında paylaşılmasına tepki gösterdi.

Bircan, yaşanan siber hırsızlığa karşı “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için de hükümetin bir çalışma yapmadığını üzülerek görüyorum.” diyerek hükümeti eleştirdi. “Bu durumun yaratacağı sorunlar baş göstermeye başlamıştır” diyen Erdin Bircan, bilgelerin internette paylaşımından itibaren Edirne’deki yurttaşlara varlık şirketlerinden tehdit mesajları gelmeye başladığının altını çizdi.

Bircan, gelen mesajlardan örnekler de belirtti: “Edirne mevkiinde yer alan adresinize menkul haciz uygulanmaması için acil arayınız.”

“Edirne’de yer alan taşınmazlarınıza haciz konulacaktır. İşlemleri durdurmak için acil iletişime geçiniz”

Bircan, “Bu varlık şirketleri vatandaşlarımızın tüm bilgilerinin ortaya saçılmasından sonra adeta tehdit eder gibi mesajlara başlamıştır. Bu konuda ilgililerin artık bir çalışma yapmasını beklemek tüm yurttaşlarımızın hakkıdır” diyerek hükümete çağrıda bulundu.