Geçtiğimiz hafta Keşanda’ydım. 10 Haziran 2013 tarihli yazımda CHP İlçe Başkanı Sayın Ufuk Kanışkan’ın göndermiş olduğu bir açıklama var. Bu açıklamayı gazetemiz yayınladı.

Öncelikle Sayın Kanışkan’ın siyasal adap ve nezaketinin yanı sıra üslubuna çok teşekkür ederim. Cevabında merak konusu olup sorduğu sorulara içtenlikle yanıt vereceğim.

Yorumlarıma katılmadığına işaret ediyor. Katılmasını beklemem. Siyasi ortamlarda yaşananları yerel anlamda yorumlama özgürlüğümüz olsun. Referans olarak CHP’nin dayanışma ve iktidara yürüyüş gecesinde yaşananlar alınmıştır. Bir fotoğrafı yorumladım. Siyasetçiler köşe yazarlarını değil, köşe yarları siyasal olay ve kişileri referans olarak değerlendirme yaparlar.

Yorumlarım şahsi temennilerim değildir. Sayın Kanışkan yorumlarınız kişisel temennileriniz derken ‘‘belli ki’’sözcüğü ile destekliyor.

Sayın başkan Keşan’da yaşıyoruz. CHP’li arkadaşlarla her gün her ortamda iç içeyim. Buna siz ve yönetim kurulu üyelerinizde dahil.Yorumlarımı yapmadan önce mutlaka ilgili konunun kaynakları ile istişare ederim. 10 Haziran 2013 günkü yazımda bu istişare ve görüşmeler sonunda yerel gazete haberleri referans olarak yazılmıştır.

İlçe yönetiminizin tarafından başarısız bulunduğu gibi bir ima yazımda yoktur. Ancak bir koalisyon yapısıdır diyorum. Bu da doğaldır. Bu koalisyon ayaklarından sayısal anlamda en küçük olan grubun mensubu olduğunuz CHP’liler tarafından ifade ediliyor.

Sayın belediye başkanı ile uyumsuzluğunuza somut bir örnek vereyim; Özcan’ın resminin indirilmesi konusunda “Memleket yanıyor, birilerinin fotoğrafı beni ilgilendirmez. Bu sözler size ait değil mi ? O birileri dediğiniz bu ilçede 17 bin oyla partinizden belediye başkanı olan kişi değil mi ? Sizin ilçe başkanı olarak onun adı soyadı yerine bir zamir kullanmanız bana göre uyumsuzluğun daniskasıdır. Her yazınızda altını çizmekte ısrar ettiğiniz başkanın konuşma hususudur diyorsunuz.’’

Sayın Kanışkan yıllar önce Keşan’da yapılan Keşan sempozyumunda dönemin belediye başkanı Mustafa Ürek konuşturulmamıştı. O gün bunu da eleştirmiştim. Ben konuya başkanın temsil ettiği kent insanı temelinden bakarım.

Sayın Emine Ülker Tarhan’ın programı gerek örgütünüz, gerekse konuk açısından mükemmeldi. Başkan’ın bir hoş geldiniz demesi kitle önünde bunu seslendirmesini arzu etmekten öte bir amaç ve niyetim yoktu o yazımda. Aynen yeme gecesinde bu temelde değerlendirdim. Öte yandan yazılarım yerel içeriklidir. Genel değerlendirmeyi gerekirse birlikte yapabiliriz.

Benim kişilere odaklanma gibi bir işim yok. Sığ düşünenler kişilere odaklanır. Benim için yerel seçim öncesi CHP’de aday adaylığında adı geçen herkes saygıdeğerdir. Özcan’ın iki toplantıda konuşturulmamasına işaret etmemi Özcan’ın lehinde yazıyorum gibi algılamak, okuduğunu anlamamaktır. Keşan’da CHP adına yerelde siyaset yapan tüm bireylerin okuduğunu anlayacağına olan inancım tamdır.

Sayın Kanışkan duyarlılığınıza, partinize sahip çıkmanıza, üslubunuza, adab ve nezaketinize bir kez daha teşekkür ediyorum.