“İlave

imar planları yine şehrin doğu tarafına doğru yapılacak”

Keşan Belediye Başkan Vekili ve Keşan Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Erdoğan Gümülcineli, basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, kat artırımları talepleri ve Keşan’a bağlanan

Paşayiğit Beldesi ve İzzetiye Köyü’nde yapılacak imar çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İLLER BANKASI’NA YETKİ VERİLDİ

Keşan’ın yeni ilave imar planları ve imar tadilatlarının henüz yapılmadığını belirten Gümülcineli, “Bu plan ve tadilat çalışmaları yapılIrken belki İzzetiye ve Paşayiğit’in de planları çalışmalara ilave edilebilir. Yeni ilave imar planları ve imar tadilatı çalışmaları yapılması konusunda İller Bankası’na yetki verildi. Paşayiğit’te İller Bankası’nın yapmış olduğu bir plan var. İzzetiye ile ilgili çalışmalarda bulunacağız. İller Bankası’yla yapılacak olan plan ihalesi kapsamına, gerekirse İzzetiye de alınacak. Paşayiğit’i ise entegrasyon için ihaleye katacağız. Şu ana kadar bu konu ile ilgili olarak bir görüşme yapmadık. İlave imar planları yine şehrin doğu tarafına doğru yapılacak. Paşayiğit ile İzzetiye konusunda,  resmi süreç tamamlandıktan sonra meclis değerlendirme yapacak. Bunlar seçimden sonra olacak işler.” dedi.

YEŞİL ALAN YOKSA,  KAT ARTIRIMI YAPAMIYORUZ

Keşan’da kat artırımı ile ilgili her mahalleden yoğun talep geldiğini ifade eden Gümülcineli,“5 katın altında olan mahallelerde kat artırımı talebi yıllardır var. Bilhassa İspat Cami Mahallesi ve Saray Avlular ı Mevkii’nden gelen talepler oluyor. Yeni imar planları çalışmalarında ve imara açılacak olan alanlarda bu talepler göz önünde bulundurulacaktır. Ancak kat artırımı yapmak için kişi başına düşen yeşil alanın hesaplanması gerekiyor. Yeşil alan yoksa kat artırımı yapamıyorsunuz. <Şu mahallede şu kadar kat artırımı yapacağım> diye bir şey söz konusu değil. Bu tamamen yeşil alan ile ilgili. Herkesin bir yaşam hakkı var. Yani vatandaşın dediği gibi <3 katı 6 kata çıkaralım> diye bir şey olamaz. Böyle bir keyfiyet yok.”

BİTİŞİK NİZAMDA İNŞAAT ALANI %100’DEN  %50’YE DÜŞÜRÜLDÜ

Keşan’ın yeni imar planlarının yapımı için İller Bankası’na yetki verildiğinin altını çizen Gümülcineli, “Şu anda ihale hazırlığındalar ve ne kadar süreceği onların çalışmalarına bağlı. 1 Haziran 2013 tarihli yönetmelikle, bitişik nizamlarda inşaat alanı  %100’den %50’ye düşürüldü. Yani arsanın yarısına bina yapılacak. Örneğin 100 metrekare yere 50 metrekare bina yapılacak. Örneğin belediye, bulunduğu arsasının %100’üne bina yapmış. Şu anda bina yapmaya kalksa %50’sine yapabilecek. Kalan yerler yeşil alan olarak değerlendirilecek” diye konuştu.

Gümülcineli ,1 Haziran’da yürürlüğe giren yönetmelikle bitişik nizamlarda inşaat alanının % 100’den % 50’ye düşürülmesinin küçük arsalar için mağduriyet yaratabileceğine de dikkat çekerek, “Sanırım belirlenecek bir rakamdan az olan arsalar için yeni bir düzenleme daha çıkar. Çünkü çarşı merkezinde 50 metrekare yeri olan, bunu yıktığında yerine 25 metrekare üzerine bina yapabilecek. Bu vatandaşın hak kaybı olarak değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.