HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada bölgemizdeki hava durumu şöyle gerçekleşecek:

HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ VAR

“Uyarı Yapan Merkez Genel Başlık Geçerlilik Periyodu Oluşması Muhtemel Riskler Genel Durum Bölgemiz bu akşam (23.07.2018) saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı bir sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Hafta boyunca bölgelerimizde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün Trakya Kesimi, İstanbul il genelinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Bölgemiz yağışlı havanın etkisine girdi: 23.07.2018 14.30-27.07.2018 18.00 Ani Sel-Su Baskını-Yıldırım-Ulaşımda Aksamalar Çarşamba (25.07.2018) günü kuvvetli yağış sahasının, Marmara bölgesinin doğusuna hareket ederek yine İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması bekleniyor. 

Yağışlı sistemin, Perşembe (26.07.2018) gününden itibaren kuvvetini azaltarak önümüzdeki hafta sonu da dâhil olmak üzere Marmara bölgesinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. 

İstanbul'da bu gece yarısından sonra başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak akşama kadar yerel olarak kuvvetli (10-30 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bu yağışlı hava kütlesinin yarın (salı) gece saatlerinden sonra İstanbul'da tekrar etkili olarak Çarşamba (25.07.2018) günü kuvvetli (15-35 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. 

Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskın., yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; yarın (Salı) Marmara bölgesinde 4 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer normallerin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.”