** Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bonzai adlı uyuşturucuyla mücadele için bugün biraraya gelineceğini ve yeni bir yol haritası çizileceğini bildirdi.

** Müezzinoğlu, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili de, İnsan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri ve Batı'nın sessiz kalıyor olması, esasında eleştirilmesi gereken boyuttur.” şeklinde konuştu.

** Cumhurbaşkanlığı seçimi için ise Bakan Müezzinoğlu, “Vatandaş zaten seçeceğini biliyor. Ya ekmek diyecek ya istikbal diyecek!” ifadesini kullandı.

 

 

Neşe TOSUN

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Keşan Teşkilatı’nın düzenlediği iftara katılmak için geldiği Keşan’da gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

“YENİ BİR YOL HARİTASI BUGÜN ÇIKACAK”

Son günlerde Türkiye’de özellikle çocuk ve gençler arasında kullanımı artan ve ölümlere sebep olan ‘bonzai’ adlı uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda görüşü sorulan Müezzinoğlu, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüğünü ve Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ile bugün biraraya geleceklerini bildirerek, “Bonzai ile ilgili ‘yeni tedbirler olarak neler alabiliriz’ onu değerlendireceğiz. O değerlendirmelerden sonra yol haritamızı yeniden gözden geçirip, kamuoyuna deklare edeceğimiz bir yeni uygulamayı kararlaştırırsak onu da açıklarız. Şu anda mevcut uygulamada, emniyete ve sağlık camiasına duyarlılık mesajının dışında yeni bir yol haritası çalışması inşallah pazartesi günü (bugün) yapacağız.” dedi.

“KAMUOYUNUN GÜÇLÜ MESAJ VERMESİ LAZIM”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıları da değerlendirerek, şunları söyledi:

“İsrail’in yaptıklarını lanetliyorum, kınıyorum. Ama artık bu cümleler de hafif kalmaya başladı. Genelde hemen hemen her sene bir iki defa, bazen de Ramazan ayında insanları katleden, açlığa yok eden, tedavi imkanlarından yok eden, insanlık dışı uygulamalar yapıyor. İsrail’i kınamaktan ziyade arkasında olan güçlere de esasında dünya kamuoyunun güçlü mesaj vermesi lazım. Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken, Amerika Birleşik Devletleri ve Batı'nın sessiz kalıyor olması esasında eleştirilmesi gereken boyuttur diye düşünüyorum. İsrail’i dünya tanıyor ama insan haklarından bahseden, demokrasiden bahseden, hukuktan bahseden, medeni denilen ülkenin sessizliğini esasında dünya kamuoyunun gözden geçirmesi lazım.”

“YA EKMEK DİYECEK YA İSTİKBAL!”

Bakan Müezzinoğlu, Keşan’da yoksul ve Roman vatandaşlara yönelik yapılan konutların henüz dağıtımının yapılmadığı ve bazı kişilerce bunun cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti’nin malzeme olarak kullandığı şeklinde yorumlandığının belirtilmesi üzerine, şunları ifade etti:

“3 yıldır buradayım hiç popülist politika yapmadım. Seçimle ilgili tavrımız hiç olmaz. Vatandaş zaten seçeceğini biliyor. Ya ekmek diyecek ya istikbal diyecek! Biz muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye, o dinamikleri koyan bir yönetim anlayışımızla millete yanlış yapmıyoruz, milletle beraber yürüyoruz. Dolayısı ile seçim zamanı farklı, seçimden sonra farklı konuşmadık, bugün de konuşmayız. O, dedikoduyu diyenlere yakışır.”