Aldığı uyuşturucu maddenin etkisiyle 20 Ekim 2015 Salı günü hayatını kaybeden 16 yaşındaki K.K’nin babası Fikret K. oğlunun cemaat evleriyle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Acılı baba, oğlunun bu illete arkadaş ortamında bulaştığını dile getirdi. Çocuğunun yıllardır uyuşturucu madde aldığını anlatan Fikret K., oğlunun bir ay önce uyuşturucu madde kullanmayacağına dair kendisine söz verdiğini aktardı. Oğlunun öğrenci olmadığını, ayrıca cemaat evinde de kalmadığını dile getiren baba Fikret K., “O, kendi arkadaş ortamında bu bonzai maddesini kullanarak orada ölmüş. Cemaat eviyle bir ilgisi yok işin.” diye konuştu. 

Uyuşturucu maddelere gençlerin kolayca ulaşabildiğine dikkat çeken Fikret K., “Buna artık bir çözüm bulsunlar. Bizim canımız yandı. Başkalarınınki yanmasın. Yazık günah. Çok kötü şeyler bunlar. Her yerde satılıyor. Oğlumun bonzaiden öldüğünü söylediler. Ama daha kesin rapor gelmedi Adli Tıp'tan ama nedeni belli. Ondan.” açıklamasını yaptı.

Ailenin yaşadığı Paşayiğit Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaya, gencin cemaat evinde değil mahallede ailesinin yanında devamlı ikamet ettiğini söyledi. Bu gerçeğin mahallede yaşayan herkes tarafından bilindiğini ifade eden Muhtar, “O gün arkadaşlarıyla toplanmış, başına da bu olay gelmiş. Gencimiz Paşayiğit mahallemizde kalıyordu. Bazı medya organlarında cemaat diye adlandırdıkları bir durum kesinlikle yok. Bunu Paşayiğit mahallesinde kime söyleseniz size söylerler ki, rahmetli çocuğumuzun mahallemizden dışarıya doğru dürüst çıktığı yoktu. Onlar arkadaş ortamında bulunuyordu. Bizim gencimizin orada kaldığı yoktu. Daha önce de uyuşturucu madde kullanıyordu. Babasına da söz vermişti almayacağım demişti. Babası çok ilgileniyordu. Arkadaş ortamında alıştığı bu illeti kullandı. Sonunda başına bunlar geldi.” şeklinde konuştu.

CİKLET ALIR GİBİ UYUŞTURUCU BULUYORLAR
Yaşanan olayda mahallelerinde gencecik bir fidanlarını kaybettiklerini söyleyen Muhtar Ahmet Kaya, bu illetin Türkiye’nin belası olduğunu anlattı. Kaya şunları söyledi: “Bu illeti bulmak çok kolay. Keşan’da mahalle aralarında 3, 5, 10 liraya bulunuyor. Yani olay ilk de değil. Yakın çevremizde bunlar oldu. Bizde de oldu. Son da olmayacak. Bakkaldan ciklet alır gibi buluyorlar. Fiyatı da 3, 5, 10 lira. Son olayda da kardeşlerimiz bunu 20 liraya temin etmişler. Bunlar harçlığından da biriktirip alabiliyor. Bu kadar ucuz bir şey ama sonucu pahalıya mal olan bir şey. Bu illetten kurtulmak için gencecik çocuklarımız ölüyor. Nasıl oluyor? Devlet erkânımızın daha ciddi önlemler alması lazım.”
Uyuşturucu maddenin eskiden okul önlerinde satıldığını ancak üzerine gidilmesi neticesinde şu an satılmadığını ifade eden Muhtar Kaya, “Ama mahalle aralarında bunlar çok rahat ve kolay bir şekilde bulunuyor. Her çocuğun cebinde onu alacak parası var. Gidip alıyor bunu. Bir özentiye mi kapılıyorlar. Yaşadıkları çevre ve toplum mu bilmiyorum ama üzerine gidilmezse bu ilk değil son da olmayacak.” diye konuştu.
Bu arada uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak hayatını kaybeden K.K’nin cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Ailesi tarafından alınan cenaze Keşan’ın Paşayiğit Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.