Türkiye Seyhahat Acentaları Birliği’nin (TURSAB) Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu seçimi Çorlu’da yapıldı. Keşan’daki Bora Turizm Seyahat Acentası’nın sahibi Bora Ecevit Göksel de, kurula seçilenler arasında yeraldı.

TURSAB Yürütme Kurulu üyesi olan Göksel konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri verdi:

“TURSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu, 12 Şubat 2014 Çarşamba günü Çorlu Silverside Hotel’de  yürütme kurulu seçimini gerçekleştirdi.Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini kapsayan yürütme kurulunun seçiminde, Birlik Başkanımız Sayın Başaran Ulusoy’un gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi.

Oylamaların sonucunda 21. Dönem Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu’nu kazanan liste şu isimlerden oluştu:

1-Orhan Çebi / Rakoczi Turizm (Obatur)

2-Bora Ecevit Göksel / B.E.G Tour (Bora Turizm)

3-Selami Tırış / SST İstanbul Travel

4-Altan Çetinkaya / Çorlu Travel

5-Egemen Aydın / Souran Tour

6-Şükran Erçetin / Rotam Tur Turizm

7-Orbay Zobi / Mazi Tur Turizm.”

KAÇAK TURLAR

ÖNLENECEK 

Bora E. Göksel, TURSAB Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu’nun oluşturulmasının en önemli sebebinin,Trakya’da düzenlenen kaçak turların önlemesi olduğunu belirterek, “Trakya TURSAB BYK kurulması biz Trakya’da faaliyet gösteren seyahat acentalarını son derece mutlu etmiştir. Çünkü artık çok daha hızlı ve sürekli bir şekilde avukatımız ve denetim elemanlarımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin temsilcileriyle şikâyetlere anında cevap verebileceğiz ve şuna kesinlikle inanıyorum ki kaçak tur faaliyetlerini alışkanlık haline getirmiş olan bazı kişi ve kuruluşlar, bundan böyle yapılacak olan denetimler sonrasında bu ısrarlarından vazgeçmek zorunda kalacaklardır. Belediyeler, okullar, dernekler, vakıflar, yapacakları bu türlü tur organizasyonlarında bir seyahat acentesi ile hareket etmek zorundadırlar.” dedi.

Düzenlenen yeni yasaya istinaden yapılacak olan kaçak tur denetimlerinde minimum 2 bin 500 TL, maksimum 5 bin TL para cezası verileceğinin ve düzenleyenler hakkında yasal işlem yapılacağının yeni kanun ile yürürlüğe girdiğini ve bu değişiklik sonrasında son 3 ay içerisinde Trakya’da yaklaşık 280 bin TL’lik ceza kesildiğini ve tahsilatının da yapıldığını belirten Göksel, “İşte bu sebeple, tur ya da gezi düzenlemek istenildiğinde mutlaka bir seyahat acentası ile hareket edilmesi yasal bir zorunluluktur. Buna önemle hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.