HABER MERKEZİ

8 yıldır astım hastası olduğunu ve hamallık yaparak geçimini sağladığını belirten Borazan, “Ben hasta olmama rağmen hamallık yaparak aileme bakmaya çalışıyorum. Benim hastalığımın yanı sıra; 2,5 yıl önce Balım Borazan adlı bir kız çocuğum dünya geldi ve ‘diabetes insipidus psychogenic polydipsia’ adlı bir hastalığın olduğu bize belirtildi. Doktorlar, bunun 250 bin kişide 1 görülen bir hastalık olduğunu bize ilettiler. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gittik. Doktorlarımız, hastalığı kontrol altına aldıklarını bize ilettiler. 3 yaşından sonra çoğumuzun tedavisine başlanacağını söylediler. Çocuğum inşallah sağlığına kavuşacak.” dedi.

HAMALLIK YAPARAK GEÇİMİMİ SAĞLIYORUM

Mustafa Borazan açıklamasına şöyle devam etti: “Ben hamallık yaparak geçimimi sağlıyorum ve başka bir gelirimde yok. Ben kendi sağlığımdan geçtim çocuğumun sağlığına kavuşması için doktor doktor gezdim. Sağlığına kavuşması için elimde, avucumda ne varsa harcadım ve ekonomik olarak zor bir duruma düştüm. Bundan ötürü de devletin kurumu olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na destek almak için başvuruda buldum. Vakfa, hastanenin verdiği raporları sunduk ama 3 kişiye sadece 150 liralık bir yardım çıkartıldı. Devletin kurumu sağlık sorunlarımız konusunda gerekli katkıyı sağlamazken, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bizlere daha fazla katkı sağladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Sağlık sorunlarımız var ama AK Partili yöneticiler bize gerekli desteği vermiyorlar.”

İŞ İSTİYORUM

Borazan sözlerini şöyle tamamladı: “Ben kimseden yardım istemiyorum sadece kızımın sağlığına kavuşması için ve bakım masraflarını karşılayabileceğim bir iş istiyorum. Ben 7 nüfusa bakıyorum. Cumhurbaşkanımızdan iş konusunda yardım istiyorum. Benim yüzde 36 oranında engelli raporumda var. Ayrıca Keşan’da roman dernekleri var ve her tarafa başvuru yapmama rağmen olumlu bir dönüş olmadı.”