Mağden: “Borsa’ya 3,5 trilyon ve  27 dönüm

arazi kazandıran yönetimi alkışlaman lazım”

Yörük: “Özsakarya şirketi ile 1 TL’lik bile

alışverişim olmuşsa buyurun ıspatlayın”

 

Keşan Ticaret Borsası’nda yarın yapılacak organ seçimleri öncesi, aday tarafların biribirine yönelttiği suçlama iddiaları ve biribirine verdiği yanıtlar yoğunluk kazandı.

Seçim öncesi son olarak; Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olan ve yeniden adaylığını açıklayan Ender Mağden ile Borsanın eski Yönetim Kurulu Başkanı ve yeniden adaylığını açıklayan Yusuf Yörük’ün gazetemize ulaştırdıkları son açıklamaları yayımlıyoruz.

 

ENDER MAĞDEN’İN

AÇIKLAMASI

“Yusuf Yörük, herhalde seçim heyecanıyla olsa gerek basına verdiğin sorgu selini hayretle okudum. Patlamayan bombalarla yaptığın bu BOMBARDIMAN’ın sana seçimde bir faydası olmaz bilesin.

TOKİ den alınan arsayla ilgili rakamsal değerleri Başkan Yardımcım Bülent Koyuncu 17.01.2013 tarihinde basında tek tek açıklamıştı. Daha iyi anlayasın diye tekrar yayınlıyorum. Oradaki rakamlar doğrudur. Yanlış varsa düzeltebilirsin. O yazıda bir tek faiz oranı yok. Hadi zahmet et de onu da sen hesapla öğrenelim:

Arsayı, TOKİ’den 5 milyon 422 bin 029 TL bedelle aldık.

İş Bankası’ndan aldığımız kredi için 206 bin 092,24 TL, Vakıfbank’tan aldığımız kredi için 111 bin 774,44 TL, Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmesi’nden aldığımız 250 bin TL için 58 bin 030,99 olmak üzere 375 bin 897,67 TL faiz ödedik.

Ayrıca, kendimize kalan 26 dönüm 017 metrekare arsanın değeri kadar tutar net kârımızdan düşülerek, bulunan rakam üzerinden %8 Birlik payı (yaklaşık 110 bin TL) ödenecek.

Bütün bunlarla birlikte, arsanın bize toplam maliyeti 5 milyon 907 bin 926,67 TL’dir.

Sattığımız arsanın Nisan ayı ödemesinde gecikme olduğu için, satın alan firmadan 99 bin TL gecikme faizi tahsil ettik, bu maliyet 5 milyon 808 bin 926,67 TL’ye düşmüş oldu.

Arsayı sattığımız 8 milyon 500 bin TL’den düşüldüğünde, Keşan Ticaret Borsamızın buradan elde ettiği; 2 milyon 691 bin 073,33 TL ve 26 dönüm 017 metrekare arsadır.

Sen ne yaparsan yap ortadaki gerçek şudur: Borsa bu arsadan 3.5 trilyon para ve 27 dönüm arazi kazanmıştır. BU GERÇEKTİR. Gidip tapuya bakabilirsin. 27 dönümün tamamını da seçimi kazanırsak “KEŞAN TİCARET BORSASI KÜLTÜR PARK PROJESİ ”ni hayata geçireceğiz.

Tamamen bölge çıkarlarını ilgilendiren, sosyal ve kültürel amaçlı, senin de yararlanabileceğin bir proje olacak.

Gelelim tescil konusuna:

1)2009 yılı Ocak ayında biz göreve geldik. Senin ve diğer tüm üyelerimizin hakkıyla, Keşan’a her yıl 750 öğrencinin gelmesi için 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun açılması için ışık yaktık, ilk yardım eden olduk. Üyelerimizin parasıyla 55 kişilik bir bilgisayar laboratuarı kurduk. Niye? Keşan kazansın diye. Gelen öğrenciler ekonomiye katkı sağlar, sosyal gelişmeyi hızlandırır diye. Neyle yaptık bunu; üyelerimizin tescil ücretleri ile.                                              

Biz bunları uygulamaya geçirirken sen bizim hakkımız olan tescil ücretlerini bir başka borsaya yaptırmışsın. Senin var ya gazetelere değil demeç vermeye, bir tek laf bile söylemeye hakkın yok.  Bu ayıp sana yeter de artar bile.                                                                                                                       Özevren Yem Ltd.Şti. Firması 2007 yılı borsa kesinti miktarı 4.397,07 TL  14. Sıradasın

2008 yılı borsa kesinti miktarı 4.036.86 TL  16. Sıradasın

2009 yılı borsa kesinti miktarı     432,99 TL  76. Sıradasın

2010 yılı borsa kesinti miktarı     252,06 TL  91. Sıradasın

diye açıkladık. Bana diyorsun ki kendi tescil miktarlarını da açıkla. Tescil miktar yarışması yapmıyoruz, olayın ayıplı kısmını ortaya çıkarıyoruz. Ha dersen ki sen bu borsanın üyesiyken başka borsaya Keşan Yem olarak tescil yaptırdın mı? Hayır yaptırmadım.

2)Arsadan laf açılmışken sen borsa başkanıyken Zahireciler Sitesi şu anki yerini ihaleye çıkardı. Sen aldın ihaleden. Soruyorum Borsa’ya bitişik bir araziyi Borsa’ya kazandırman gerekmiyor muydu? O yer borsanın olmalıydı. Biz de şimdi gururla bu yer Yusuf YÖRÜK zamanında borsaya kazandırılmıştır derdik. Sen ne yaptın? Fırsatı kendi şirketine yönelttin.

3)4 Yılda Keşan Ticaret Borsasına 3,5 Trilyon ve 27 dönüm arazi kazandıran bir yönetimi senin gururla alkışlaman mı lazım, yoksa kıytırıktan nedenlerle kıskançlıktan eleştirmen mi?

Meclis üyem Eyüp Gür’e laf atmışsın hiç hoş değil. Ben de sana soruyorum, listendeki Kalender Ayhan ile Kadıköy’e seçim gezisine gittiğinizde sebze üreticilerinden bir şikayet geldi mi?

Diğer sorulara gelince, hem senin saflarına geçen meclis üyelerimden hem de genel sekreterimle Bahçeköy’de yediğiniz yemekte bilgi edinme hakkını kullanıp hepsini öğrenmişsindir. SEVİYELİ BİR YAZI OLMUŞTUR HERHALDE!”

 

YUSUF YÖRÜK’ÜN

AÇIKLAMASI:

AHMET BEY KARDEŞİM’E CEVAP VERİYORUM:

Bu açıklamayı sevgili Ahmet Kardeşime olan sevgimden ve böyle genç kardeşlerimizin doğruları öğrenmesi ve yanlış fikirlere kapılarak bilgi kirliliğine boğulmamaları ve gerçeklere ulaşmaları açısından yapma gereği hissettim.

Ahmet Kardeşim 2004 yılında borsa üyemiz değildi. Benim bildiğim kendisi 2008 yılında üye olmuştu. Haliyle Meclis toplantılarında ne konuşulduğundan, Borsa kayıtlarındaki evraklardan, bilgi sahibi olması beklenemez. Bu açıklamayı kendisine yaptıran perde arkasındaki kişilerin genç kardeşlerimizi kendilerinin cesaret edemediği açıklamalar yaptırmaya zorlamasını esefle kınıyorum.

Diyelim ki Ahmet Kardeşim ve perde arkası bu konuya bu kadar vakıf idi. Niye şimdiye kadar gerekli yerlere müracaatınızı yapmadınız? Buyurun şimdi de yapabilirsiniz.

Değerli kamuoyu ve Ahmet Kardeşim bilmelidir ki tüm şirketlerimin muhasebe kayıtları açıktır. Ahmet Eler Kardeşim uzman bilirkişileri de yanına alarak şirket defterlerimi inceleyebilir. ÖzSakarya isimli şirket ile söylenen tarihlerde ya da sonrasında 1 TL ‘lik alış-verişim olmuşsa buyursun göstersin. Bu konudaki iddiasını ispat edemez ise şirketlerimin başvurusu ile kendisi adli makamlarda ispatlama yapar herhalde(?)

Sevgili Ahmet Eler Kardeşim, bu konu ile ilgili Borsamızın 1 TL zararı olmamıştır.  Siz de biliyorsunuz. Eğer Borsa’nın 1 TL dahi zararı varsa buyur onları açıkla. Ben “bu şirketle iş yapmayın”  deme  şansına bir borsa başkanı olarak nasıl sahip olabilirim? Kanunen bunun suç olduğunu siz iyi bilirsiniz. Ticaret serbesttir. Dileyen dilediği ile alış-veriş yapar. İlla mal satacağım diyen adama ben ne yapabilirim?   Sizin de dâhil olduğunuz sektörden bazı arkadaşların ekonomik sıkıntıları vardı ve halen de var. Siz üyelere “bununla ticaret yapmayın, batıyor bu adam” dediniz mi, böyle mesaj çektiniz mi? Sizin sektörde parasını kaybedenlerden de Oda ve Borsa mı sorumlu? Borsanın tek sorumlu olduğu kısım Salon satışıdır. Bunu da iyi bilirsiniz zaten.

Ayrıca perde arkasındakiler, bu genç kardeşlerimizi devletin kurumlarını alenen zan altında bırakmaya yönelik açıklama yaptırmaktalar. Ahmet Kardeşim devlet kurumlarının işlemlerinin usulsüz olduğunu, kasti olduğunu söylüyorsun, sen bunların suç olduğunu bilmiyor musun?

Son olarak saygıdeğer üyelerimize şunu da belirtmek isterim ki “Borsa da karışmaz, ÇarşI da karışmaz. Ancak kafaları karışıklar, ortalığı bulandırır, çünkü karıştırmak bulandırmak onların öz vazifeleridir” diyorum.

Borsamız için hayırlı bir seçim temenni ederken; Ahmet Kardeşimle ve Kamuoyuyla İranlı Şair Firdevsi’nin güzel bir sözünü paylaşmak istiyorum

“Akıllı genç, cahil ihtiyardan hayırlıdır.”  Saygılarımla…”