Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Basın Sözcüsü Gökhan Korucu, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, borsanın İstasyon Mahallesi’nde bulunan arsasının satışıyla ilgili bilgi vererek, arazinin 12 milyon 900 bin TL’ye satıldığını belirtti.

Arsanın ne şekilde değerlendirileceği konusunda Borsa Meclisi kararları ile Borsa ve Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) üyeleriyle birlikte çeşitli tarihlerde değerlendirme toplantıları düzenlediklerini dile getiren Korucu, “Bilindiği üzere bu süreçte toplantılardan bir netice alınamaması üzerine, Meclis tarafından arsaların ihale yoluyla satışı kararı alınmış ancak ihaleye katılımcı olmaması nedeniyle bundan da bir sonuç elde edilememişti. Devamında yatırımcılarla görüşme saplanmış ancak gerek mevzuat gerekse talep olmadığından bu girişimler de sonuçsuz kalmıştı. İleriki süreçte Borsa Meclisimizin çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile birlikte arsaların değerlendirilmesi çalışması yoluna gidilmiş ancak gelinen süreçte bu hususta da bir yol alınamamıştır.” dedi.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDERİZ

Gökhan Korucu, arsanın satışının bir işadamının teklifi üzerine tekrar değerlendirmeye alındığını kaydederek, şunları söyledi: “Verilen teklifin daha önce tarafımızca yaptırılan diğer tespitlere göre uygun olması nedeniyle, meclis üyeleri satışı uygun görülmüş ve işlem gerçekleştirilmiştir. Bu itibarla kurumumuz meclis ve yönetim kurulunun olağanüstü çaba ve mesaisi ile uzun yıllardır Keşan Ticaret Borsası ve Keşan kamuoyu gündemini meşgul eden bu sorun halledilmiştir. Arsaların satışında ve öncesindeki kazandırım sürecinde katkıları olan tüm Keşan Ticaret Borsası Meclis üyeleri ile yöneticilerine teşekkür eder, arsaların satışı, Keşan’a ve Keşan Ticaret Borsası’na hayırlı olmasını temenni ederiz.”