Keşan Ticaret Borsası’nda, Edirne İdare Mahkemesi’nin “yürütmeyi durdurma” kararı verdiği Hüdai Güner başkanlığındaki yönetim, Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz da reddedildiği halde, bu kez de Borsa Meclisi için seçim kararı aldı.

“Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Güner” imzasıyla dün yerel gazetelerin elektronik posta adreslerine gönderilen duyuruda, “Keşan Ticaret Borsası Meclis Üye Seçimleri, yönetim kurulumuzca alınan karar gereği 03.05.2013 günü Keşan Ticaret Borsası Hizmet Binasında gerçekleştirilecektir. Oy kullanacak üyelerimize saygıularımızla duyurulur.” dendi.

MECLİS BAŞKANI AKSAL:

“HUKUKEN GEÇERSİZ”

Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fehmi Aksal, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden’in açtığı davaları kazandığını, Edirne İdare Mahkemesi’nin Mağden lehine verdiği yürütmeyi durdurma kararına Hüdai Güner yönetiminin yaptığı itirazın da Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildiğini hatırlatarak, “Hukuken geçersiz olan bir yönetimin, aldığı kararların da hukuken geçersiz olacağı açıktır. Kararın tebliğini takip eden bir aylık süre 5 Nisan’da dolacak. O tarihten sonra Ender Mağden başkanlığında toplanacak yönetim, bugüne kadar alınan kararları onaylar veya onaylamaz. Onaylarsa aynı karar hukuka uygun alındığı için geçerli olacaktır, ancak şu durumda, sadece meclis seçim tarihine ilişkin karar değil, Hüdai Güner yönetiminde alınan tüm kararlar hukuken geçersizdir.” dedi.

GEREKÇELİ KARAR

AÇIKLANDI

Öte yandan, Güner yönetiminin itirazını reddeden Edirne Bölge İdare Mahkemesi’nin, 19 Mart 2013 tarihinde oybirliğiyle aldığı 2013/131 sayılı gerekçeli kararı da açıklandı.

Mahkemenin kararında şu ifadelere yer verildi: “İtiraz dilekçesinin ve dosyanın incelenmesinden, itirazen ileri sürülen iddiaların, itiraz konusu Edirne İdare Mahkemesi’nin 20/02/2013 tarih ve E:2013/115 sayılı yürütmenin durdurulması isteğinin kabulüne dair kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığından, itirazın REDDİNE, 19/03/2013 tarihinde oybirliği ile karar verildi.”