BÜLENT SAYLAM

20.30’da başlayan yemeğe Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Mehmet Ali Başak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, Ticaret Borsası Üyeleri ve Çiftçiler katıldı.

Yemekte ilk olarak Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz konuştu.

Her yıl düzenlemeye çalıştıkları sezon öncesi yemeğe katılanlara ‘hoş geldiniz’ diyen Kaymaz, sözlerine şöyle devam etti: “Yemekten önce yapmış olduğumuz istişare toplantısında Zaireci, sanayici ve tüccarlarımızla çok verimli olduğunu düşündüğümüz toplantı yaptık. Bizlere Trakya Evren Lisanslı Depoculuktan katkı sağlayan Ahmet Beye, Hazan Hanıma, Keşan Ziraat Bankası Müdürü ve Yardımcısına çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımız tarafından aldığımız üzücü bir haber var, sevindirici tarafı da can kaybının olmaması. Mahmutköy’de sel olmuş. Herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, Allah bir daha yaşatmaz inşallah. Hasadın başında bir yıl emeği olan ürünlerimizi de hepimiz ambarlarımıza koyarız inşallah. Toplantıdaki amacımız gerek bitkisel, gerek hayvancılık anlamında üretim kısmındaki üyelerimizin, sektöre yeni katılanlar, sektörden yeni ayrılanlar birbirlerini tanısınlar, birbirleriyle istişarede bulunsunlar. Bu yemeklerin en büyük katkısı birlik ve beraberlik içinde olmak. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Kaymaz dan sonra Kaymakam Nuri Özder söz aldı.

Özder, “Bu sene afetlerin az olduğu, bol verimli bir hasat olmasını diliyorum. Hasadınız hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Özder den sonra Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu söz aldı.

“SADECE BORSA YEMEĞİ DEĞİL BU, KEŞAN’IN, KEŞAN HASADININ YEMEĞİ BU”

Helvacıoğlu, İstanbul da olan programını iptal edip, hasat yemeğinde birlikte olmak için geri döndüğünü söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Hepimiz Keşan’ı daha ileriye taşımak için taşın altına elini koyması gerekiyor. Keşan’ın kendi yağında kavrulacak hali varmış, biz kendimize yeteriz. Biraz silkelenelim. Beraber olalım, nereli olduğumuz önemli değil, hangi takımı tuttuğumuz önemli değil, gözyaşımız aynı renk. Beraber çalışırsak bu işi başaracağız. Sadece Borsa yemeği değil bu, Keşan’ın, Keşan hasadının yemeği bu. Keşan’ın bereket yemeği. Her için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Yemek davullu-zurnalı oyunlar eşliğinde son buldu.