AYGÜL KONAR

Keşan Belediyesi Toplantı Salonu’nda saat 15.00’te düzenlenen kura çekimine, Belediye Encümen üyesi Ercan Ersoylu, Belediye Meclis üyeleri Feridun Tümer, Mitat Beyazoğlu, Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, bazı yönetim kurulu üyeleri, Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz ve kuraya katılacak esnaf katıldı.

Kura çekiminden önce söz alan Feridun Tümer: “Pazaryerinde boş olan yerlerimiz vardı. Esnaf arkadaşlardan başvuru yapanlar oldu. Boş olan yerleri kura ile başvuru yapan esnafa vereceğiz.  16 yerimiz var, buralarla ilgili kura çekeceğiz. Bugünkü kura sadece tuhafiyecilerle ilgili. Bir süredir Tuhafiyeciler pazaryerinde yerlerin güncellenmesine ilişkin çalışma yapıyorduk. Bu çalışmalar sona erdi. Yerlerle ilgili güncelleme yapıldı ve 16 tezgâh yeri boşa çıktı. Bundan sonra sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz” diye konuştu.

Konuşmadan sonra kura çekimine geçildi. Esnafın tamamı toplantı odasına davet edildi. Herkesin gözü önünde kuralar çekildi ve çıkan yer zabıta memuru tarafından kayda alındı.