Bosna-Hersek’ten Çanakkale’ye yürüyen iki Türk, 16 Nisan 2015 Cuma akşamı geceyi Keşan Belediyesi’nin misafiri olarak Keşan’da geçirdi.

Zaim Çokcan ve Adnan Kozar adlı soydaşlarımız, 100 Yıl önce Bosna’dan Çanakkale Savaşı’na gönüllü olarak katılarak şehit olan ataları anısına Çanakkale’ye yürüdüklerini dile getirdiler.

Bu konuda açıklama yapan Çokcan şunları söyledi: “100 yıl önce Sancak Bölgesi’nden 15 bin 700 Türk yürüyerek Gelibolu’ya gelip savaşıyorlar ve hiçbiri geri dönmüyor. Bunlar gönüllü olarak bu savaşa katıldılar ve hiçbiri geri dönmedi. Biz de atalarımızın anısına Çanakkale Savaşlarının 100. yılı nedeniyle yürümeye karar verdik ve bu yürüyüşü başlattık. Biz de onların yürüdükleri yollardan Gelibolu’ya ulaşmaya çalışacağız. Yürüyüşümüz Kapıkule’den 3 gün önce başladı.  Dün akşam bizleri Paşayiğit Mahallesi’nde karşılayan eski belediye başkanı İbrahim Gül’e, Keşan’da bizleri karşılayan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve eşi Derya Aktan’a teşekkür ederiz. Türklerin misafirperverliğini, dostluğunu yaşıyoruz. Bunun için de teşekkür ederim. Keşanlıları da Sancak’a bekliyoruz.”

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan da öncelikle tüm şehitleri rahmetle andığını belirterek “100 Yıl önce Kurtuluş Savaşımızda sadece Türkiye’den değil, diğer ülkelerde yaşayan Türk kökenli birçok insanımız da şehit oldu. Onların anısına yapılan bu yürüyüşe bizim de Keşan Belediyesi olarak bir nebze katkımız olduysa mutlu oluruz. Arkadaşlarımıza yürüyüşlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Aktan ve konuklar daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatük Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekildiler.

Ardından Çokcan ve Kozar, Gelibolu’ya gitmek üzere yürüyerek Keşan’dan ayrıldılar.