AYŞİN SEÇİL GEZER

Konu ile ilgili kendilerine herhangi bir müracaat olmadığını söyleyen BostancıZaten Dardanel’in fabrikası burada var. Çalışmasını, buraya taşınmasını istemiştik. Yöremize istihdam yaratılsın istedik. Bize faydası olur. Biz bunu istiyoruz ama yasal prosedürlere uyulmalı. Çevre ile ilgili yapılması gerekenler yapılacak. Arıtması olacak, çevre kirliliği olmayacak. Bu tedbirleri aldıktan sonra taşınmasının yöremize katkısı olur.

Turizm hedefleri doğrultusunda ilerleyen bir ilçe olduklarını dile getiren Abdullah Bostancı “İmar hattı olarak Edirne’de denize sınırı olan tek ilçeyiz. Keşan’ın da var ama köyden itibaren var. Böyle baktığımızda turizm öncelikli işimiz. Çevreye zarar vermeyen fabrikaların olmasında hiçbir sakınca görmüyoruz. Dardanel’in gelmesinin de ekonomik olarak, tarımsal olarak Enez’e ve köylerine katkısı olacağından hiçbir şüphemiz yok. Ama belirttiğim gibi çevre ile ilgili yasal tedbirleri almak zorunda. İŞKUR’un tespitlerine göre Enez’deki işsizlik oranı yüzde 60. Son 3 senedir Enez’deki işsizlik oranı yüzde 5’lere kadar düştü. Bu fabrika açılırsa dışarıdan göç almaya başlayacağız. Göç veriyorduk, göç almaya başlamış olacağız. Hızla nüfusumuz artıyor. İnşallah doğal gaz da geldiğinde Enez hem nüfus olarak büyüyecek hem de daha gözde bir yer olacak. Zannediyorum Dardanel’de doğal gaz geleceği için tedbir alıyor, buraya geliyor. Zaten belli bir yoğunluğa ulaştık. 10 bin tane villamız yapıldı. İnşaatlar hızla devam ediyor. Biz bundan sonra daha kaliteli turizmi nasıl yapabiliriz, yaşam alanlarımızı nasıl güzelleştirebilirizin peşindeyiz. Önceden insanlar Enez’e gelsin diye uğraşıyorduk. Şimdi öyle bir uğraşımız yok. Kaliteli turizmi nasıl yakalayabilirizin peşindeyiz.

2018 YILINDA İHALESİ YAPILACAK

Bostancı, 2018’in Aralık- Ocak ayında doğal gaz ile ilgili ilk kazmanın vurulacağını belirterek

“Bana verilen bilgi bu şekilde. Keşan- Enez karayolunun da 2018 yılında ihalesi yapılacak. Bu iki büyük olayın Enez’e  büyük katkı sağlayacağını şimdiden müjdelemiş olalım.”                                                                                                                  

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ