AYŞİN SEÇİL GEZER

Bir süre önce basında yer alan Enez’de Sokak hayvanları yardım bekliyor haberleri ile ilgili Bostancı, şu ifadeleri kullandı: “Bana sokak hayvanları ile ilgili ve köpeklerle ilgili hiçbir bilgi gelmiyor. Arşivimize bakarsanız çok zorda oldukları zaman, kışın gidip kuşlara da hayvanlara da yem atıyorum. Şu anda her taraf açık olduğu için kimin ne yaptığı konusunda hiçbir bilgim yok. Bana bu konuda bir şey gelmiyor. Onlar tamamen bizden bağımsız çalışmak istiyor, gördüğüm kadarıyla biraz da politik konuyu yönetiyorlar. Ama ne yaptıkları konusunda bana geldikleri zaman ne istiyorlarsa ben yapmaya hazırım. Ama onlar kendi çevresinde kendilerine göre politik davranmaya çalışıyorlar. Biz herkese yardıma; hayvan olur, insan olur, kuş olur neye ihtiyacı varsa biz yapabileceğimiz yetki sınırları içerisinde yapmaya çalışıyoruz ama bilgimiz olursa, biz bilgi verilirse. Politik birtakım düşünceler ile kendilerine özgü yapılanmaya gidiyorlar, biz o işin içerisinde yokuz. Ben köpekler ile ilgili öneri götürdüm, devletinde bu konuda bir çalışması var. Hatta bu konu ile ilgili Edirne’de bir toplantı yapıldı. Her yere birer tane barınak müracaatı, bizim belediyemiz de şimdi müracaat etti. Nedense bazı arkadaşlarımız sadece, ben kendilerinin de beyanat verdiğini zannetmiyorum, onları yönlendiren bu bölgede bir kişi var, o kişiye göre hareket etmek istiyorlar bunu doğru bulmuyorum. İnsanlık adına, çevre adına ve hayvanlar adına doğru bulmuyorum. Belediye olarak sokak hayvanlarını unutmadık. Sokak hayvanları zavallı ve biz insanların yardımına muhtaç bu yüzden gerekli duyarlılığı göstermeliyiz. Enez’in Cumhuriyet Meydanı’nda köpek beslemek hayvanseverlik değildir. İnsan yaşam alanlarının dışında da köpek olduğunu unutmamak lazım sadece Cumhuriyet Meydanı’nda 10 tane köpeği beslemek ile hayvan seviyor olmak bence doğru değil. Bunlar belediyeler ile kaymakamlıklar ile yürütülecek işlerdir. Maalesef buna bağlı kalınmıyor. Hayvanlarla ilgili her türlü ihtiyaç olduğunda desteğimiz vardır. Lüks arabalarda gezip, lüks dairelerde yaşayıp, kuşu, köpeği görüp, fakiri görüp, kuş edebiyatı, köpek edebiyatı yapmasınlar. Buna karşıyım.”

ENEZ, TRAKYA’DA YILDIZI PARLAYAN ÖNEMLİ İLÇELERDEN BİRİ HALİNE GELDİ

Enez’de istihdam sağlandığının altını çizen Abdullan Bostancı, sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Enez’de TOKİ geliştirdik. TOKİ yapıldı şimdi tekrardan yeni bir TOKİ yapılıyor. Evsiz insanlar Enez’de sıcak ev, yuva buldu. Enez’de bayramlarda Kaymakamlığın önünde en az 100 metrelik insan kuyrukları oluşurdu. 3 kuruş para almak için insanlar kuyrukta beklerdi. Şimdi kaymakamlığa sorun bir tane kuyruk göremezsiniz çünkü Enez Belediyesi’nde 421 kişi çalışıyor. Herkes SGK’lı, herkesin cebine bin 400 TL para giriyor. Enez eskiden bir iş makinesi veya bir kamyon almak için çevre belediyelerden, özel idareden günlerce beklerdik. Şimdi Enez Belediyesi’nde TIR’ı da var, iş makinesi de var, 43 tane aracı da var. Enez kendi yağı ile kavruluyor. Enez’de büyük bir fabrika kuruldu kendi üretimini artık kendi yapıyor. Enez, Trakya’da yıldızı parlayan önemli ilçelerden biri haline geldi. Türkiye, 20 gelişmiş ülkenin arasına girdi. Enez’i biz zenginleştirir, her yönetici kendi ilçesini zenginleştirirse Türkiye’nin gayrı-safi milli hâsılası artacak, cebindeki para artacak, mutlu insanlar artacak. Biz bunun peşindeyiz.”

ENEZ’İN BÜTÇESİNİ 4 BUÇUK MİLYONDAN, 27 MİLYON TL’YE ÇIKARDIK

Enez bütçesi ile ilgili de konuşan Bostancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Enez’in bütçesini 4 buçuk milyondan, geleceği düşünerek 27 milyon TL’ye çıkardık. 27 milyonluk bütçe yarattık. Ben istiyorum ki Enez’in bütçesi 100 milyona çıkaralım, mutlu insanlar daha çok olacak. Yaşam standardı artan insan, huzuru, refahı da ilçesinde bütün canlı varlıklar ile birlikte yaşamaya çalışır. İnsanların karnını doyurup, bütçelerini genişletirsek, zenginliklerini arttırırsak ben inanıyorum ki her canlı mutlu olacak. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz.”