GİZEM GÖRÜR

ENEZ’DE 14 YILDIR YAPILMAYAN FESTİVALİ, BU YIL YENİDEN BAŞLATIYORUZ

Enez’de yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunarak sözlerine başlayan Bostancı şunları söyledi: “Enez’de kötü durumda olan yollarımızı, renkli taşlarla döşedik ve halkımızın hizmetine sunduk. Enez’in tarihi ve doğal güzelliklerini gösterir figürler koyduk. Bunun yanı sıra, daha birçok yatırımlar bölgemize yapıldı. Bunlar turizm hedefleri doğrultusunda yapılmış büyük bir yatırımlardır. Ayrıca, Enez’de 14 yıldır yapılmayan festivali, bu yıl yeniden başlatıyoruz. Festivale, birçok ülkeden insanlar da katılacak ve bu bir kültür festivali olacaktır. Ama bunlardan kimse bahsetmiyor.”

SİYASİ KİMLİKLERİMİZİ BİR KENAR BIRAKIP BİRLİKTE OLMALIYIZ

11 ayın Sultanı Ramazan Ayı’nda Enez’de her gün halka iftar verildiğini aktaran Abdullah Bostancı sözlerine şöyle devam etti: “Ramazanın bereketiyle insanları birbirleriyle tanıştırmayı, birlik ve beraberliğinin sağlanması için aynı masada oturtmayı amaçladık. Bu çerçevede; Enez’de her gün 500-600 kişi iftarını birlikte açıyor. Biz, geçmişten gelen bu geleneği devam ettirmek için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Enez’de birlik ve beraberlik çağrısında bulunanların iftar sofralarında yer almadığını görüyoruz. Tartışmalarımızı ve siyasi kimliklerimizi bir kenar bırakıp, birlik ve beraberliğin olması gereken yerlerde bir arada olmalıyız.”

ÜRETEN BİR ENEZ BELEDİYESİ’NİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Enez’de yapılacak yatırımlar hakkında da, konuşan Bostancı, “Enez’de yeni bir belediye sarayı kazandırmak için çalışıyoruz. Yeni bina için kazı çalışmaları bitmek üzere. Ayrıca, sahildeki 2 deremizin ıslahı, DSİ’ye yaptırıldı. Daha önce mahkemelik olan 200 dönümlük bir alan yine belediyemize kazandırıldı. Enez’de iki tane araç parkı dışında diğerlerinin hepsi tamamlandı. 15-20 Milyonluk kilit taş ve beton fabrikası faaliyette bulunuyor. Bu fabrikalarımız, tüm bölgeye kilit taş ve beton ürünlerinin satışını yaptık. Yeni üretim tesisleriyle birlikte, 452 kişi belediye bünyesinde istihdam edilmiş oldu. İstihdam edilen herkes de, maaşlarını günü geldiği zaman alıyor. Kısacası, üretim tesisleriyle birlikte 1 Milyon Lira yine Enez’e girmiş oluyor. Bu da ekonomiye yansıyor. Hatırlanacağı gibi, geçmişte cenaze arabasına mazot bulamayan bir belediye varken, bugün üreten bir Enez Belediyesi’nin olduğunu görüyoruz. Bu yönde ilerlemeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

YAPILAN YATIRIMIN GÖRÜLMESİNİ ÖNERİYORUM

Abdullah Bostancı sözlerini şöyle tamamladı: “Enez’i sevenler, bölgenin çıkarları doğrultusunda bir araya gelmeli ve kaynaşmaya çalışmalılar. Geçmişi ve bugünü kıyasladığımızda, Enez’deki değişimin farkına varılacağına inanıyorum. Bundan ötürü de, Enez’de yapılan değişimin ve yatırımların herkes tarafından iyi görülmesini öneriyorum.”