AYŞİN SEÇİL GEZER

Enez’in tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir ilçe olduğunu belirten Bostancı, “Yazın nüfusumuz yaklaşık 150 bin kişi oluyor. Şu andaki pazaryerimiz çok hoş olmayan bir durumda. 2 yıldır pazaryerimizle yakından ilgileniyoruz. Pazaryeri konusunda bazı eleştiriler aldık. Ancak Enez; İpsala veya Keşan belediyesi gibi hemen karar alacak durumda değiliz. Enez’de; sit alanlar, doğal sit alanları, arkeolojik alanlar var. Birçok kurula müracaat ederek ancak sonuçlandırabildik. İl Başkanımız İlyas Akmeşe ile Ankara’da ziyaretlerde bulunarak, finansmanını sağladık. Enez’e 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde modern bir pazaryeri yapacağız.”

KÖY PAZARLARININ OLUŞTURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Pazaryerinin çeşitli şekillerde değerlendireceklerini ifade eden Abdullah Bostancı, şunları söyledi: “Cuma günleri halk pazarımız kurulacak. Kalan günlerde ise köy pazarlarının oluşturulması için çalışacağız. Sadece köylünün ürettiği ürünler satılacak. Pazaryeri kapalı olacak ve içerisinde dükkanlar olacak. Dükkanların bir kısmını satacağız bir kısmını da kiralayacağız. İlave bir proje ile pazaryerinin üzerine güneş panelleri konulacak. Enez’in elektrik ihtiyacını bu proje ile gidermeyi düşünüyoruz. Artık yenilenebilir enerji kaynakları önem kazandı. Tarlalara güneş panelleri konuyor. Enez’de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz.”

15 METRE YÜKSEKLİĞİNDE TAKI YAPTIRACAĞIZ

Pazaryerinin yapım işi ihalesinin 15 Ocak 2018 tarihinde yapılacağını dile getiren Bostancı, sözlerini şöyle tamamladı: “15 Haziran’da da açılışını yapmak istiyoruz. İşin bedeli 1 milyon 870 bin TL. Bununla birlikte Enez’in girişine 25 metre genişliğinde 15 metre yüksekliğinde takı yaptıracağız. Bisiklet yolunun da ihalesi yapıldı.”