SONGÜL KONAR

“BAZI KELİMELER, BAZI İNSANLARA YAKIŞMAZ”

Sultaniçe Sahili’nin artık belediyenin kontrolü altında olmadığını dile getiren Bostancı, “Bilgiden yoksun insanlar yalan ve iftira ile kendilerini tanıtmaya, öne çıkarmaya çalışırlar. Bilim ve bilgi ARGE denilen araştırmayı gerektirir. Bir belgeyle, bir araştırma sonucunda ortaya konacak dokümanlarla izah edilir. Maalesef ki birçok insan bilgi ve bilimi kullanmadan duyum veya kendi kafasına göre siyaset yapmak için, kendini toparlamak için yalan ve iftirayı öne alarak puan almaya çalışıyor. Bu kişiler minderde güreş yapmasını bilmeyen pehlivan gibidir, sağa sola kaçar. Şu an kadar yaptığım araştırmalarda söz konusu yazıya ait veri, belge ve kaynak yok. Sultaniçe atık depolama sahası Enez Belediyesi’nin projeleri içerisinde değildir. Sultaniçe Sahili zaten belediyenin kontrolü altında değil, atık depolamayı da Enez Belediyesi vermez, Edirne Çevre Kurulu verir. Edirne Çevre Kurulu’nda bu konuya ait alınmış herhangi bir bilgi ve doküman yoktur. Zannediyorum ki kafasında var olan ileriye dönük düşünceleri ‘Onlar yapmasınlar da ben gelince yapayım’ mantığıyla hareket ediyor. ‘Peşkeş çekildi’ denmesi bana ağır bir kelime. Bazı kelimeler, bazı insanlara yakışmaz. Atatürk’ün ‘Ben cahilden korkmam, cehaletten korkarım’ der. Cehalet bilgi ve bilimin bulunmadığı, herkesin konuşup sonuç alınmadığı yerdir. Kendilerini bir yerlerde yetkili zannederek yalan yanlış beyanatlar vererek, kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Herkes atık depo için müracaat edebilir. Önemli olan bunun çevre kurulundan geçip geçmeyeceği, nereye yapılacağıyla ilgili karar verilir. Bu karar bilimsel veri sonuçlarına göre veriliyor. Ben bu kurullara çok katıldım, arkadaşlar katılmadıkları için gelişi güzel konuşuyorlar.”dedi.

“BUNLAR TAMAMEN ASPARAGAS HABERLERDİR”

Bostancı, sahillerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yetkisinde olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Enez Belediyesi işletme yönünden ruhsat verir. Limandan Karagöl’e kadar geleceğe dönük bir proje hazırlıyoruz. Proje de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulacaktır. Önce o yerler Enez Belediyesi bünyesine alınacak. Bu yerler şu an doğal sit alanında. Bunlar alınacak, ondan sonra belediye meclisi toplanacak ve bir karar verecek. ‘Ben şurayı veriyorum’ deme imkânımız yoktur. Konuyla ilgili bilgi yanlışlığı var, bunlar tamamen asparagas haberlerdir. Ben konuşacaklarımı bilgi ve bilime dayanarak konuşurum. Kendisini kamuoyunu yanılttığı için suçlu buluyorum. Yöneticiliğe soyunmuş bir insana yakışmamış davranışlardır.”

“ENEZ’DE İŞSİZLİK YÜZDE 75’TEN YÜZDE 10’A İNMİŞ”

Enez’e 5 yıllık sürede yaptıklarından bahseden Bostancı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “5 senelik icraatlarımla ilgili bir takım şeyler söylemiş. Benim yaptıklarım, çok net. Her sene halk toplantıları yapılarak halka arz edildi. Neler yaptığımı, nasıl yaptığımı ve neleri yapamadığımı anlatan bir sürü toplantılar oldu. Enez’deki insanlara iş, aş sağlayacak bir fabrika yaptık, bunu görmezden geldiler. Fabrika şu anda 20 trilyonluk iş hacmine ulaştı. Kendileri de yönetimde olduğu zaman, Enez’e bir katkı sağlamamış, 67 trilyon borçla bırakmışlar. Enez’de pazar yeri projesi yaptık, bunu da şikâyet ettiler. Şu an Enez Belediyesi’nde 450 kişi çalışıyor. İşsizlik yüzde 75’ten yüzde 10’a inmiş. 500 bin metre kare yol yapmışız. Doğal gaz programa girmiş, Enez- Keşan yolu programa girmiş. Sahilde 40 senedir kangren olmuş 204 dönüm hazine yeri olarak bilinen yerler kurtarıldı. 3 senedir Kültür Merkezi yapılması için uğraşıyoruz. Arkeolojik Sit alanından çıkarmaya çalışıyorduk, daha yeni çıkardık. Projesi hazırlandı. Bunları görmezden gelenlerin gözleri kör olmuş, kalpleri kilitlenmiş.”